Egy év fogházat és nyolc év eltiltást kaphat a visszaeső ittas sofőr

Egy év fogházat és nyolc év eltiltást kaphat a visszaeső ittas sofőr

Esztergom, Hírek, Kék hírek, Kesztölc Comments Off 212

Az Esztergomi Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége miatt benyújtott vádiratban végrehajtandó szabadságvesztésre, és nyolc év járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A vádlott 2019. május 21. napján 15 óra 35 perckor Kesztölc belterületén ittas állapotban vezetett személygépkocsit úgy, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, mivel szervezetében 2,37 g/liter (ezrelék) véralkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A vádlottat a bíróság a 2019. július 31. napján jogerős ítéletével 3 rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt 1 év 4 hónap fogházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés a) és c) pontjaiban foglalt közúti közlekedési szabályokat, amely szerint járművet az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol; valamint aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott érvényes engedéllyel rendelkezik és a jármű vezetésétől eltiltva nincs.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év végrehajtandó fogházbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra, és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top