Lezárult a Megyejáró Hóditó Túra sorozat

Lezárult a Megyejáró Hóditó Túra sorozat

Hírek Comments Off 173

A Komárom – Esztergom Megyei Önkormányzat a TOP-5.3.2-17-KO-2018-00001 azonosítószámú megyei identitás erősítését célzó pályázatának köszönhetően, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezésében lezajlott a Megyejáró Hódító Túra sorozat, mely kilenc állomáson várta a megye túrakedvelő lakosait.

A rendezvénysorozatot lezáró sajtótájékoztatón Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke, a Megyejáró Hódító Túra értékelését mutatta be.

A sajtótájékoztató elején Steindl Balázs a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei identitás szakmai vezetője köszöntötte a kilenc állomást adó települések képviselőit, akiknek köszönetet mondott a közreműködésükért és a szervezésért.

Az első túrára Lábatlanon került sor április 14-én, majd Bajnán, Nagyigmándon, Dorogon, Bajon, Kesztölcön, Sárisápon, Súron folytatódott. A túra utolsó állomása Tatabányán volt, november 16-án.

Popovics György elnök elmondta, hogy a Megyejáró Hódító Túrákkal az volt a céljuk, hogy egy olyan 9 alkalmas túrasorozatot valósítsanak meg, melynek során a résztvevők ismerjék meg a megye természeti és épített értékeit, fedezzék fel távolabbi környezetük hagyományait és különlegességeit, a túrázás pedig, mint közös kedvtelés közelebb hozza egymáshoz a távolabb élő közösségeket.

„Személyesen is megtapasztaltam a különböző helyszíneken, hogy sokan jöttek a megye minden pontjáról és voltak olyan kiránduló csoportok, akikkel minden túrán találkoztam. Úgy érzem, hogy nagyon sikeres programot zárunk le a mai napon, köszönöm mindenkinek, aki részt vett a túrákon.”

Szekér Zoltán néhány érdekes adattal szolgált előadásában:

A túrák során a megye különböző részeiről érkeztek résztvevők két túra útvonal közül választhattak. Állomásonként az átlagos útvonal rövidtávon 6,5 km, hosszabb távon 18 km volt.

A kilenc állomáson megyénk 50 településéről 2411 túrázó vett részt, ezen felül további 8 megyéből illetve külföldről is érkezett mintegy 149 résztvevő. Ezek a számok jól mutatják a túrasorozat sikerességét.

A sajtótájékoztató végén a résztvevő települések képviselői osztották meg tapasztalataikat és köszönetet mondtak a szervezőknek, a megyei önkormányzatnak és a dorogi TDM szervezetnek.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top