Nyílt napot tart a Babits Színház

Nyílt napot tart a Babits Színház

Esztergom, Hírek, Programok Comments Off 180

December 7-én, szombaton a Balassa iskola dísztermében (Szent István tér 7-9.) nyílt napot tart a Babits Mihály Színház. Az esztergomi társulat színházi foglalkozásokkal, beszélgetésekkel és előadásokkal várja a nagyérdeműt. A belépés valamennyi programra ingyenes. 

Részletes program:

10:00 Színház és misztérium – színházi workshop középiskolásoknak Kaj Ádám rendezővel*

14:00 Drámázz! – drámapedagógiai foglalkozás kisiskolásoknak Bacsa Ildikó színművésznővel*

15:30 Braun Barna: Az influencer

Játsszák: Endrész Aliz, Braun Barna; rendezte: Kaj Ádám

Zsofyka, a népszerű influencer egy tragédia kapcsán ráeszmél, nem élheti tovább azt az életet, amely kényszeres figyelemhajhászatból posztok, videók, sztorik gyártásából, trendek hajkurászásából- és végső soron saját hazugságaiból áll. Van-e kiút onnan, ahol minden kapcsolatot felülírt a hájp? Milyen élet az, amiben az instagram a valóság? Hihetünk egy kényszeres öncsaló vallomásának? Te lájkot dobsz majd, vagy dühös fejet?

17:00 Színházi kvíz – min. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk

18:30 Pódiumbeszélgetés a társulat művészeivel

19:30 Ráhangoló – kulisszajárás a Sörgyári capriccio előadás előtt

20:00 Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio

Játssza: Kéner Gabi; rendezte: Kaj Ádám

Hrabal édesanyja alakján keresztül énekli meg egy letűnt világ krónikáját. Azét a világét, ami nekünk is ismerős lehet nagy- és dédszüleink elbeszéléseiből, és amit csak itt érthetünk meg igazán Kelet-Közép-Európában. Előadásunk ott kezdődik, ahol mindez véget ér.1949-et írunk, és a nymburki sörgyár sem kerülheti el a sorsát: államosítják.„A múltat végképp eltörölni” eszméje indexre tesz mindent és mindenkit a boldog békeidőkből. Lomtárba kerül Francin és Pepin bácsi is. Ekkor jön Mariska, vagyis Hrabal-anyu, és azt teszi, amit a lelkiismerete diktál: emlékezik. És hála mindent megelevenítő képzeletének, a sörgyár újra élni kezd.

23:00 Meglepetés

*Regisztrálni a babitskamara@gmail.com email-címen lehet.

 

 
Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top