Kategóriák: CsolnokHírek

Összefogással újult meg a csolnoki óvoda

A Csolnoki Csicsergők Gete úti óvodájában példaértékű Szülői és Önkormányzati összefogás eredményeként a nyár folyamán óvodafelújításra került sor. Az óvodában van még mit felújítani, ezért továbbra is várják a támogatók jelentkezését.

A TE Connectivity Kft. a nemes célt anyagilag is támogatta, így új ereszcsatorna került a tetőszerkezet alá, valamint létrejöhetett a csoportszobák padlózatának és ablakainak cseréje, majd a festés után tiszta illatú szobák várták a gyerekeket.

Tauber Anita, a Szülői Munkaközösség elnöke a felújítás árajánlatait olyan magán vállalkozóktól kérte, akik vagy idejártak maguk is, vagy a gyermekeik járnak/jártak ide és jó szívvel emlékeznek az ovira.

Tauber Anita elmondta, hogy a felújítás során részt vett vállalkozók, munkadíj nélkül, vagy saját kedvezményüket felhasználva ingyen dolgoztak heteken át. „Nagyon pontosan kellett megszervezni mindent, hiszen azt tudtuk, hogy összesen 4 hét áll rendelkezésre a felújításhoz, ami emberi számítás szerint lehetetlen volt. Fel kellett a padlót szedni mind a két csoport szobában, arra jött a beton, majd az aljzatkiegyenlítő, végül a csodaszép padló. Közben folyt az ablakok cseréje. De, ezzel a szülői közösséggel nincsenek lehetetlenek! Első hívó szóra jöttek a szülők és az óvó nénikkel együtt 3 héten át, kora reggeltől estig dolgoztak. Szabadságot vettek ki, úgy dolgozott mindenki, mintha a saját házát építené, felelősséggel.” – tette hozzá.

Párdiné Móczik Adrienn óvodapedagógus elmondta, hogy Kolonics Péterné polgármester asszony is szinte minden nap jött és fáradtságot nem ismerve szervezett mindent, hogy egy óra veszteségük se legyen. Mindemellett az önkormányzat dolgozóinak is nagyon sokat köszönhettek. De az óvoda daduskái is kivették bőven a részüket. „Nagyon örülök, hogy részt vehettem ebben az emberpróbáló munkában. Megható volt látnom ezt a példaértékű összefogást és emberi jóságot. Mindig tudtam, hogy kedvesek a szülők, de, hogy ilyen sok jó embert ismerhetek meg erre nem számítottam.” – emlékezett vissza könnyes szemekkel Adrienn.

Beszélgetésünk során megtekintettük az óvoda kertjében elhelyezett csodaszép rönkszarvasokat. Mint kiderült, nem lappföldről siettek ide a rénszarvasok, hanem jelenleg rönkszarvas verseny folyik az óvodában és mindenki próbálja a legszebb szarvast megformálni.

Korábban beszámoltunk, hogy szintén a nagyszerű szülői munkaközösségnek hála Mesefát alakítottak ki az óvoda közelében. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak!

Nem áll meg a fejlesztés!

Habár a Magyar Falu programban nyertesként került ki az óvoda, ebből a pályázati forrásból a tetőszerkezetet, a nyílászárók cseréjét és a hőszigetelést tudják elvégezni a jövőben.

Az óvodának továbbra is segítségre van szüksége. Elsősorban szeretnék felújítani az elavult vizesblokkokat, valamint a két öltöző szoba burkolását is szeretnék elvégezni, melyhez mintegy 2 millió forintra van még szükségük.

Amennyiben Ön, vagy az Ön vállalkozása, vállalata szeretné támogatni az óvodát, a lenn található számlaszámra befizetés formájában teheti meg.

Óvodás Gyermekeinkért Alapítvány
Adószám: 18600801-1-11
Számlaszám: 58600506-12000124-00000000

Az átutalásánál a közleménybe a következőt írják: Gete ovi felújítás. A segítséget az óvoda alapítványa előre is hálásan köszöni!

Felújításra váró helyek az óvodában:

Lehoczki Dávid