Bedobták magukat a Dobósok!

Bedobták magukat a Dobósok!

Esztergom, Hírek Comments Off 186

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már tizenegyedik alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon, az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban. Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményét november 16-án, szombaton a Dobó Katalin Gimnáziumban 10 és 22 óra között rendezték.

A nagy nyüzsgést jól mutatja az eseményről készült time laps videó, mely 3 percbe sűríti a nap eseményeit. Kicsik és nagyok együtt társasjátékozhattak 12 órán keresztül. Játékmesterek segítségével minden korosztálynak kínáltak a szervezők társasjátékokat. Válogathattunk táblás és kártyás, humoros és komoly, logikai és kooperatív játékok közül. A tornateremben pedig folyamatos mozgásos-játékos gyerekprogramok voltak, míg az ebédlőben crokinole és Klask játékokkal ismerkedhettek az érdeklődők.

Süttő Gábor a program megálmodója és főszervezője elmondta: – Köszönet illeti a Dobó 50 önkéntesét a vendégszeretetükért. A nagyszabású program lebonyolításában a Dobó Társasjáték Klub tagjai mellett az iskola diákjai is részt vettek. Kitűnő házigazdák voltak, segítettek a vendégek fogadásában, a büfében, biztosították a gyerekprogramokat a tornateremben, játékokat tanítottak és pakoltak reggel és este.

 

Délután Crokinole versenyre került sor. A Crokinole egy igazán izgalmas, pörgős játékmenetű fából készült pöckölős ügyességi játék. A versenyre 25 fő nevezett, a csoportmérkőzéseket követően a továbbjutott játékosok már egyenes kiesésben folytatták a küzdelmeket. Az első helyet Vodicska Ferenc esztergomi játékos szerezte meg, aki kőkemény csatát vívott Berzlánovich Krisztiánnal, aki a hazai crokinole raglista 3. helyezettje. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a budapesti Nagy Péter állhatott, aki a helyi crokinole élet szervezőjét Erős Norbertet győzte le. A verseny lebonyolítását a Magyar Crokinole Szövetség elnöke, Rimár Zsolt és Osvai Zoltán helyi játékos segítette.

Horváth Zoltán a Játékkunyhó képviseletében örömét fejezte ki, hogy rekord számú család látogatta meg az eseményt, mely igazi családi esemény lett az évek alatt: kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők közös játékos pillanatai, a közösen töltött minőségi idő meghatározó élményei minden részt vevőnek. A Játékkunyhó személyre szabott játékválasztási tanácsadással és vásárlási lehetőséggel is segítette a rendezvényt.

A részt vevők visszajelzéseiből álljon itt egy csokor:

  • Nagyon jót játszottunk. Érdemes volt elmenni. Köszönjük a szervezőknek.
  • Remek nap volt, jövőre újra játszunk, addig pedig irány a Játékkunyhó!
  • Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, a szervezést, a kedves társaságot, mindent! Szuper volt, mint mindig! 
  • Az én unokám apával vett részt 11 től-19 óráig. Egy napja nagyon boldogan arról mesél.
  • 6 órán keresztül játszottunk! Imádtuk minden pillanatát!
  • Nagyon szuper nap volt jövőre is megyek az tuti!
  • Az én kisfiam olyan nagyon boldog volt, hogy övé volt az első tombola nyeremény.

Köszönet illeti az ismét remek képeket készítő Mitter Balázst a luminoso.hu fotográfusát. Képek, galéria itt!

Dobósként csatlakozz a Dobó Társasjáték Klubhoz, ha pedig a térség társasjátékos eseményeiről informálódnál, kövesd a Játékkunyhót a Facebookon!

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top