Kategóriák: HírekSport

Rekordszámú amazon Dágon

November 16-án, szombaton rendezték meg Dágon a II. Amazon-kupa női asztalitenisz-versenyt Pósfai Zsolt és a Dág KSE asztalitenisz-szakosztályának szervezésében.

A terv az volt, hogy Komárom-Esztergom megye jelenleg is aktív játékosait és a múlt „régi” nagyjait pingpongasztalhoz állítsák ismét egy verseny keretében. Hosszú szervezés előzte meg az eseményt, amelyre 43 nevezés érkezett, ami meghaladta az előző évi nevezések számát. Az alapötlet tehát sikeresnek mondható! Van igény a megyében a női asztaliteniszre.

Hét versenyszámban nevezhettek a játékosok:
–    aktív (jelenleg is bajnokságban szereplők),
–    legalább 10 éve nem aktív, bajnokságban nem szereplő,
–    ifjúsági (12-18 évig),
–    jövő reménységei (7-11 évig),
–    hobbi,
–    összevont páros,
–    profik (DC csapatverseny – meghívott csapatokkal).

Az első három kategória versenyzői – akik nem jutottak tovább a csoportokból vagy a főtábla első körében kiestek – külön összevont vigaszágon mérhették össze tudásukat és küzdhettek a vigaszág kupájáért.

A küzdelmeket ünnepélyes megnyitó és a Sárisápi Kristály Mazsorett Csoport műsora előzte meg. A sorsolás után kezdetét vette az amazonok küzdelme. Csakúgy, mint a régi szép időkben. A jelenleg is aktív játékosok nem okoztak csalódást játéktudásuk csillogtatásában, ahogy az ifik és a picik sem. Az előző évhez képest több aktív nevezés érkezett, mivel a tavalyi Amazon-kupa óta és annak hatására többen is újra játékba lendültek és bajnokságokban szerepelnek! A „régi” játékosok ismét meglepetést okoztak mindenkinek! Kicsit „rozsdásan”, kicsit lassabban kezdtek, de aztán belendültek és hatalmas csatákat vívtak egymással. Ezen a napon MINDENKI NYERT! A „hobbi” kategória játékosai is kitettek magukért, ők is megmutatták, hogy értenek az ütő forgatáshoz. A páros versenyszámok hozták a legérdekesebb és legizgalmasabb összecsapásokat. Alkalmi és régi nagy párosok álltak össze, hogy összemérjék tudásukat a jelenleg is aktív játékosokéval. Ebben a versenyszámban keveredtek aztán csak össze igazán a tudás és korosztályok szerint a játékosok, mert a hobbi és ifjúsági játékosok is párba álltak és szembeszálltak az ellenfelekkel korra és tudásra való tekintet nélkül. Ez a versenyszám volt a nap fénypontja. Itt valósult meg igazán a szervezők alapötlete/terve: egy asztalnál múlt, jelen és jövő!

Ez a nap nem csak a versenyzésről szólt. A szervezők ezt a napot az „asztalitenisz ünnepének” szánták. Ennek megfelelően sok egyéb programmal is készültek. A verseny egész ideje alatt megtekinthető volt a Dág KSE asztaliteniszcsapata által összegyűjtött pingpongos relikviákból készült kiállítás, ami mára már állandó kiállítássá nőtte ki magát. A kiállítás létrejöttében szerencsére olyan partnerek és segítők voltak, mint a magyar női, férfi, paraolimpiai és utánpótlás-válogatott tagjai és szövetségi kapitányai. Szinte az egész asztalitenisz elittől sikerült valamilyen relikviát kapni. Rengeteg dedikált fotó, mez, kupa gyűlt össze a jelen játékosaitól. Köszönet Nekik! Csakúgy, mint az előző évben, most is időutazós kiállítást láthattak az ide látogatók régi fotókból és újságcikkekből. Az állandó kiállítás részét képezik a múlt régi ereklyéi, újságcikkei. Az egyik kuriózum az 1900-as évek elejéről származó asztalitenisz-ütő és -háló, valamint az a rengeteg féle és fajta labda, amelyek az asztalitenisz fejlődése során pattogtak az asztalokon. Az állandó kiállítás mellett más érdekességeket is megtekinthettek a látogatók. Hatalmas megtiszteltetés érte a Dág KSE csapatát, ugyanis Póta Georgina asztaliteniszezőnk (több mint hússzoros magyar bajnok, Európa-bajnok, több nemzetközi verseny győztese, olimpikonunk) 86 db kupát ajánlott fel győzelmi trófeái közül a kiállítás számára, több más értékes relikviával együtt! Hálás köszönet érte Ginának! Biztos, hogy egyedi és exkluzív kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. Több vendég is érkezett Dágra ezen a napon, akik a DC csapatversenyen is részt vettek. A házigazdák nagy örömére elfogadta meghívásukat a női paraasztalitenisz-válogatott két játékosa, Szvitacs Alexa és Bicsák Bettina! Vendégek voltak a Tatai AC női Extraligás és NB I-es játékosai: Adamik Csenge, Gajdos Borbála, Pattantyús Petra, Jankus Dóra és Domokos Fanni. Asztalhoz álltak a Győr játékosai is: Szollár Zsófia és Bálint Brigitta. Adamik Csenge csapattársaként asztalhoz állt az utánpótlás-válogatott Czeglédi Dorka is. Köszönet minden játékosnak az élményért, amit játéktudásukkal nyújtottak a szépszámú közönségnek!

A verseny felénél kis pihenőt iktattak a szervezők a napba. Ekkor fellépett a Máriahalmi asszonykórus egy része, „kicsit másként”… Műsorukkal derűs pillanatokat szereztek a verseny résztvevőinek és a szurkolóknak. KÖSZÖNET ÉRTE!!!

Ekkor került átadásra egy ajándék is, amelyet Petkóné Varga Katalin adott át nevelőedzőjének, Sáfár Ferencnek, akinél 50 évvel ezelőtt kezdett asztaliteniszezni.

A pihenő alatt egy kis „interjú” készült Lukács Csaba segítségével a para-asztalitenisz Európa bajnok Szvitacs Alexával és válogatott társával, Bicsák Bettinával. A beszélgetés végén a hallgatóság szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg az őszinte szavakat a két kiváló SPORTEMBERNEK!!! Kívánjuk, hogy minden álmuk valóra váljon!

A szervezők köszönetet mondanak a verseny támogatásáért a Dági Önkormányzatnak, a Dág KSE-nek, az Utak és Esélyek Alapítványnak, a Pollushof étteremnek, a Gyermely Rt.-nek, a HA-ZO Kft-nek, Tácsik Gabriellának és a Thara Tánciskolának.

A versenyszámok érmesei:

–    DC csapat verseny:
1.    Adamik Csenge – Czeglédi Dorka
2.    Szvitacs Alexa – Bicsák Bettina
3.    Gajdos Borbála – Pattantyús Petra

–    Aktív játékosok:
1.    Schrammel Cintia – Annavölgyi Bányász
2.    Máger Edéné – Vértesszőlős
3.    Dániel Veronika, Dág KSE és Nagy Luca Sára Tatai AC

–    „Régi”nem aktív játékosok:
1.    Kothenczné Kácsor Anna
2.    Decsiné Rumansky Erzsébet
3.    Dohos Gyöngyi és Herédi Eszter

–    Ifjúsági játékosok:
1.    Wieszt Dorina – Dág KSE
2.    Szarka Zsófia – Eternit
3.    Wieszt Kitti és Pósfai Petra mindketten Dág KSE

–    A jövő játékosai – picik:
1.    Kreivich Fruzsina – Dág KSE
2.    Varga Gréta – Dág KSE
3.    Maróti Judit és Megyei Sára – mindketten Dág KSE

–    Hobbi játékosok:
1.Bors Nóra
2.Makkai Brigitta
3. Antal Judit és Kelenföldi Nóra

–    Összevont vigaszág:
1.    Polák Alexandra
2.    Víg Marianna – Dág KSE
3.    Kondár Kitti, Dág KSE – Máthé Héjj Zsófia

–    Összevont páros:
1.    Máger Edéné /VSE/ – Schrammel Cintia /Annavölgyi Bányász/
2.    Dániel Veronika /Dág KSE / -Máthé Héjj Zsófia
3.    Wieszt Dorina /Dág KSE/- Szarka Zsófi /Eternit/
3.  Kothenczné Kácsor Anna – Decsiné Rumansky Erzsébet

Köszönet a résztvevőknek és a szurkolóknak!
„A lehetetlen nem létezik!” Jövőre Veletek ugyanitt! Hajrá, AMAZONOK!

Forrás: moatsz.hu
Fotó: DÁG KSE Facebook oldala

Megosztás