Kategóriák: CsolnokHírek

Mesefát alakítottak ki Csolnokon

Szülői összefogással, az önkormányzat és a Pilisi Parkerdő engedélyével, az erdővel körbeölelt GeteOvi mellett egy Mesefát hoztak létre a gyerekeknek.

Kitisztítottak egy területet a hatalmas tölgyfa alatt, amelynek a lombkoronája olyan, mint egy esernyő. A rönkfákat ácskapoccsal biztonságossá tették és úgy helyezték el, hogy 35 kicsi gyermek körbe ülhesse. Az óvó néniknek pedig 3 nagyobb ülőkét biztosítottak a fa törzsénél.

A fára felhelyeztek egy odút a születendő kismadaraknak, egy madáretetőt és egy meseládát, benne mesekönyvekkel, az éppen arra járó gyerekeknek és szüleiknek.

„Mikor pénteken, végre nem esett az eső, gondoltam, hogy felavatjuk! Elsétáltunk a gyermekekkel és mikor megláttuk, mindenkiből kiszabadult: – Wháó!!!! Énekeltünk, szép verseket suttogtunk, meséltünk. Ahogy elcsendesültünk besétált mellénk egy őzike is.” – emlékezett vissza a maradandó pillanatra Párdiné Móczik Adrienn óvodapedagógus.

„A gyerekek boldogan kacarásztak, a lejtőn leszaladtak, legurultak, nyuszinak fészket építettek, néhány kisfiú a születendő vadmalacoknak ásott gödröt és makkot készített oda, nehogy éhen maradjanak. Nem akartak az oviba visszajönni. Én pedig csak néztem, néztem ezt a sok vidám kisgyereket. Az őszi napsütésben a levelek ezer színnel kedveskednek és gombóc költözött a torkomba: hogy mennyire jó nekünk. Hogy milyen csodás az, hogy a gyermekeink átélhetik a szabadságnak, a szabad játéknak ezt a formáját. Hogy eszegethetnek a csipkebogyó bokorról és a kökényről, diót majszolhatnak, egyensúlyozhatnak és szabadon engedhetik a fantáziájukat, közel engedhetik magukat a természethez.” – idézte fel a felejthetetlen napot az óvodapedagógus.

Megosztás