Meghosszabbíthatják az esztergomi rablók letartóztatását

Az Esztergomi Járási Ügyészség a csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben indítványt tett annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatása határidejének hosszabbítására,  akik hajnalban két sértettől vették el erőszakkal a pénzüket.

Az elkövetők 2019. október 8-án egy esztergomi sörözőben ismerkedtek meg a sértettekkel, akiknek a bizalmába férkőztek, észrevették, hogy az egyik sértett nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál.

Az elkövetők és a sértettek a sörözőből egy másik bárba mentek át, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után a sértettek elköszöntek, és a bárból elindultak. Az elkövetők ekkor elhatározták, hogy a sértettek pénzét megszerzik. A két férfi gyanúsított kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte sértetteket, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott.

A helyszínen megjelent a két férfi gyanúsított, akik színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik sértettet, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett nadrágja zsebéből 200.000,- Ft-ot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 93.000,- Ft-ját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megkísérelte kitépni a pénzt.  Ezután a nő is bántalmazta a földön lévő sértettet.

Mindez idő alatt a másik férfi gyanúsított a másik sértettet a földre nyomta, ott lefogta, és a sértett nadrágja zsebéből kivette a 340.000,- Ft értékű mobiltelefonját és azt a saját zsebébe tette.

Az ügyészség indítványára a bíróság a három elkövető letartóztatását 2019. október 11. napján elrendelte, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítását arra figyelemmel, hogy a kényszerintézkedés törvényes feltételei változatlanul fenn állnak.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó