Vádat emeltek a Nyergesújfalu utcáján verekedő férfiak ellen

Vádat emeltek a Nyergesújfalu utcáján verekedő férfiak ellen

Hírek, Kék hírek, Nyergesújfalu Comments Off 187

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot két férfival szemben, akik az esti órákban Nyergesújfalun a járdán verekedtek.

Az egyik férfi 2019. április 06-án 18 óra 20 perc körüli időben Nyergesújfalun, egy járda mellett egy betonfalnak támaszkodva ült, amikor arra haladt a másik férfi további három személy társaságában. Az érkező férfi ittas állapotban odahajolt a földön ülő férfihez, tiszteletlenül szólt hozzá, amire a megsértett férfi rendkívül dühös lett és az őt megsértő férfit azonnal jobb kézzel, ököllel az arcán megütötte. Ezt követően újabb ütést kísérelt meg, azonban a megütött férfi társaságában lévő egyik személy ezt megpróbálta akadályozni úgy, hogy bal kezével próbálta eltolni az ütő férfit, aki azonban a jobb kézzel újra a másodrendű vádlott feje felé ütött ököllel.

Ezt követően a megütött férfi támadt rá a részben lefogott elsőrendű vádlottra, akit többször megütött a fején. Ezt követően vádlottak kölcsönösen többször megütötték egymást, az egyiknek a sapkája esett le, a másik az ütéstől térdre esett. Mindkét elkövető a kezét felemelve támadó állást vett fel az utcában, bokszolóállásban kölcsönösen többször megütötték egymást, majd a földre kerülve ott birkóztak.

A vádlottak a nyílt utcán, a forgalmas közúton az autók haladását figyelmen kívül hagyva tanúsítottak agresszív, a társadalmi együttélés szabályaival szembe helyezkedő magatartást, amely alkalmas volt mások megbotránkoztatására.

Az egyik férfi, aki a konfliktust sértéssel kezdeményezte, visszaeső, 2017-ben szabadult más ügyben kiszabott szabadságvesztéséből, a másik férfi büntetlen.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a büntetlen férfit 2 évre bocsássa próbára, míg a visszaeső férfit 80 nap elzárásra és 250 óra közérdekű munkára ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top