Kategóriák: DorogHírek

Richter tudáspróbán vettek részt a dorogi iskolások

Kémia–környezet–egészségvédelem címmel egyéni versenyt hirdetett a Richter Gedeon Nyrt. és a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános iskola hetedik osztályos diákjai számára.

A több mint 15 éve kedvelt környezetvédelmi verseny helyszíne ezúttal is a Richter Dorogi Fióktelepének Tanüzeme volt, amelyen az Eötvös, a Petőfi és a Zrínyi iskolák diákjai vettek részt, iskolánként nyolc indulóval.

A verseny laboratóriumi gyakorlatból és három különböző tesztre adott válaszokból állt, utóbbiak megoldásához az internetet is igénybe vehették a versenyzők. A laboratóriumi feladatok megfigyelésen alapultak: az elvégzett kísérletek során tapasztalt jelenséget kellett megfigyelni, a látottakat leírni és értelmezni. A biológiai feladat a vegyi anyagok vízi élővilágra gyakorolt hatásának megállapítása volt, teszt szervezetek, a vízibolhák számának mikroszkópos vizsgálatával.

A tesztfeladatok egyike kapcsolódott napjaink fontos környezetvédelmi problémájához, a klímaváltozáshoz, az egészségvédelmet a „koleszterinsuli” feladatai képviselték, a Richter teszt pedig a Társasággal és a Fiókteleppel kapcsolatos ismeretre volt kíváncsi.

A verseny első helyezettje ebben az évben az Eötvös iskola diája volt, míg a második és harmadik helyen a Zrínyi iskola diákjai osztoztak.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

Megosztás