Kő kövön könyvbemutató

Kő kövön könyvbemutató

Dorog, Hírek, Programok Comments Off 191

November 6-án, szerdán 17 órakor a “Kő kövön” című, szeptemberben megjelent könyvről beszélget a szerző, Schmöltz Margit, és Cs. Szabó Sándor, több sikeres történelmi regény írója a dorogi könyvtárban.

Egy kis ízelítő a könyvből:

Gyermeket világra segíteni, szappantömböket feldarabolni, disznóbőrben csecsemőt melengetni mind-mind női lélekből fakad. Míg a férfiak országokat kormányoznak, csatákat vívnak, addig az asszonyok csendes sorsa rejtve marad a történelem viharaiban.

Vajákos Suska, a lápi füvesasszony átkot szór egy kőre. Az évszázadokon átívelő rontás egy titkos, egy be nem teljesült, egy önfeláldozó és egy elsorvadó szerelem történetét szövi át. A régi Székesfehérvár díszletei között kalandozva a történelmet bábák, borbélymesterek, alkimisták szemszögéből, négy különböző főhős históriáján keresztül ismerhetjük meg. II. Géza, II. Ulászló, Melek Ibrahim budai pasa és Esterházy Gábor gróf is feltűnnek a történetben, ezúttal csak mint mellékszereplők, hogy helyet adjanak a mindennapok valódi hőseinek, megszenvedőinek: az asszonyoknak, lányoknak.

Szerelem, kultúrhistória, rejtély várja az olvasót négy összefonódó történetben.

Facebook esemény>>

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top