Továbbra is tekerjük az órákat!

Továbbra is tekerjük az órákat!

Hírek Comments Off 265

2019. október 27-én, vasárnap hajnalban 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órákat. Habár született döntés az óraátállítás eltörléséről, még várat magára.

Az óraátállításnak az Európai Unióban és világszerte több mint 60 országban alkalmazott, gazdasági ágazatra gyakorolt hatása ismert és meggyőző. Az emberi szervezetre gyakorolt hatását illetően azonban a Magyar Alvás Szövetség az egészségtudományoknak azokkal az irányzataival ért egyet, amelyek szerint az óraátállítás alkalmas az emberi bioritmus megzavarására. A tapasztalatok szerint a biológiai óra kismértékű ingadozása is felboríthatja az alvás-ébrenlét ritmusát, és hatással van az egészségre is, mindaddig, amíg a szervezet nem alkalmazkodik a változásokhoz.

Az Európai Unió tavaly (410 szavazattal, 192 ellenszavazat és 51 tartózkodás mellett) döntött arról – a lakosság megkérdezését követően – hogy eltörlik az évi kétszeri óraátállítást.

Az uniós tagállamok, amelyek a nyári időszámítás szerint szeretnék mérni az időt, legutoljára 2021. március utolsó vasárnapján válthatnak nyári időszámításra, a téli időszámítást választó országok utolsó váltása a téli időszámításra 2021. október utolsó vasárnapján történhet meg.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top