Többször is ittasan vezetett, három hónapra elzárhatják

Többször is ittasan vezetett, három hónapra elzárhatják

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 84

Az Esztergomi Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége miatt benyújtott vádiratban a többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben 90 nap elzárásra és 2 év járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A vádlott 2018. augusztus 24. napján 00 óra 17 perckor Dorogon a Hősök tere irányából a Kálvária utca irányába haladva ittas állapotban vezetett egy  személygépkocsit, mely során 1 fő utast is szállított.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, mivel szervezetében 0,35 mg/l légalkohol koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A vádlott érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés a) és c) pontjaiban foglalt közúti közlekedési szabályokat, amely szerint járművet az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol; valamint aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott érvényes engedéllyel rendelkezik és a jármű vezetésétől eltiltva nincs.

A vádlott többszörös visszaeső, legutóbb a bíróság 2019. március 29-én jogerős határozatával, mint többszörös visszaesőt ugyancsak ittas járművezetés vétsége miatt 90 nap elzárásra és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 90 nap elzárásra, és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top