GTA játékban érezték magukat, két évet kaphatnak

GTA játékban érezték magukat, két évet kaphatnak

Esztergom-kertváros, Hírek, Kék hírek, Tokodaltáró Comments Off 161

Az Esztergomi Járási Ügyészség a jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben benyújtott vádiratban indítványozta a két elkövető letartóztatásának fenntartását a bűnismétlés veszélye miatt.

Az egyik férfi 2019. április 19-én az esti órákban Esztergom-Kertvárosban ez egyik telken meglátott egy gépkocsit, abba beült azért, hogy azzal Tokodaltáróra haza menjen. A gépkocsi indítókulcsa a járműben volt, a férfi a gépjárművet a nyitott kerítéskapun kitolta az utcára és azt 50 méteren át tolta azért, hogy azt később beindítva elvigye. Később meggondolta magát, a kocsit hátrahagyva visszament az ingatlanhoz, ott egy másik gépkocsiba beült, a benne lévő kulccsal elindította, és Tokodaltáróra vezette.

A két férfi 2019. április 24-én az esti órákban 02 óra körüli időben Esztergom-Kertvárosban mentek, egyikük egy ingatlan előtt leparkolt, nyitott állapotú személygépkocsit megkísérelte használatba venni, de nem járt sikerrel. Ugyanez a férfi szintén az ingatlan előtt nyitott állapotban leparkolt másik gépjárművet a benne lévő indítókulccsal beindította, majd a gyanúsítottak a Lóga-tó melletti földútra fordulva mentek, ahol gépkocsit vezető elkövető az árokba hajtott.

Az elkövetők 2019. április 25-én 04.00 órakor ugyancsak Esztergom-Kertvárosban az egyik ház udvarán álló gépjárművet a benne lévő indítókulccsal beindították, azzal elindultak, azonban a gépkocsi egy másik utcában megállt, mert a sértett úgy alakította át a gépkocsit, hogy a generátor önmagától ne tudjon tölteni.

A férfiak ezután Esztergom-Kertvárosban egy következő ingatlan előtt leparkolt gépkocsit próbáltak elvinni, de nem találták meg a napellenző mögé rejtett indítókulcsot. Ezért a vádlottak a szintén az ingatlan előtt álló másik gépkocsiba szálltak be, a járműben tárolt indítókulcs segítségével azt az egyik férfi beindította és azzal közösen Leányvárra mentek, ahol a gépkocsit egy fás-bokros területen elrejtették.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását 2019. április 26. napján rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a letartóztatás fenntartására, valamint arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy  a bíróság az egyik férfit 2 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top