Sajtóközlemény: Befejeződött a Zrínyi iskola energiahatékonysági fejlesztése

Sajtóközlemény: Befejeződött a Zrínyi iskola energiahatékonysági fejlesztése

Dorog, Hírek Comments Off 204

A szeptemberi iskolakezdésre megvalósult a Zrínyi Ilona Általános Iskola energiahatékonysági fejlesztése, és átadták az intézményt az ott tanuló több mint 300 gyermek és pedagógus számára. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00019 számú és “Energetikai korszerűsítés a Zrínyi Iskolában Dorogon” című projekt  megvalósítására 150.000.000 forint Európai Uniós támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata.

A korszerűsítési munkák célja a minél nagyobb üzemeltetési költség megtakarításának elérése volt, melynek során komplex (utólagos hőszigetelés és napelemes rendszer kiépítés) épületenergetikai fejlesztést végeztetett el az önkormányzat a nagyfokú energetikai hatékonyság növelése céljából. A projekt közvetve hozzájárul az országos szintű energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiafelhasználás és a környezeti károsanyag kibocsátás és üvegházhatású gázok csökkentéséhez, valamint a környezettudatos gondolkodás erősítéséhez az önkormányzati intézményekben az esélyegyenlőség szempontjainak fokozottabb érvényesülése mellett.

A beruházás alapvető célja a 2012/27/EU irányelv szerinti energiahatékonysági, illetve a 2009/28/EK irányelv szerinti megújuló energia részarányra vonatkozó kötelezettségek tagállami teljesítése volt a projekt megvalósításán keresztül, szem előtt tartva, és megfelelve a 7/2006 (V. 24.) TNM rendelet előírásainak.

A beruházás megvalósulásával csökken az ország ÜHG kibocsátása, és növekedik a megújuló energia részaránya is. A megújuló energia alkalmazásával a környezetterhelés csökken, ezzel is védve környezetünket.

Zrínyi iskola a felújítás előtt

A munkálatok során elvégzésre került az épület homlokzatának utólagos hőszigetelése, és sor került a nyílászárók cseréjére a napelemes rendszer telepítése mellett.

A beruházás részeként a főbejárat akadálymentessé vált és a földszinten kialakításra került egy mozgáskorlátozott vizesblokk is.

A korszerűsítés elkészülte után a nevelési-oktatási intézmény éves üzemeltetési, karbantartási, és fenntartási költsége csökken, valamint az épülete esztétikai megújulása a városrész arculatának pozitív irányú megítéléséhez is hozzájárul.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretén belül valósult meg!

Cikk az átadó ünnepségről>>

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top