Letöltendőt kapott az esztergomi szórakozóhelyen verekedő férfi

Letöltendőt kapott az esztergomi szórakozóhelyen verekedő férfi

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 187

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben, aki egy tánctéri konfliktust erőszakkal rendezett le.

A sértett barátaival, valamint  a vádlott a barátjával 2018. november 2-án az esti órákban egy esztergomi szórakozóhelyen tartózkodott, ahol szeszesitalt fogyasztottak.

0 óra 30 perc körüli időben sértett, valamint a vádlott és a társaságukban lévő személyek között a tánctéren vita alakult ki, mivel táncolás közben véletlenül meglökték egymást, emiatt a vádlott és sértett egymással vitáztak. 

A vita közben a vádlott és sértett közösen a szórakozóhelyről az utcára kimentek, de ahogy a sértett az ajtóban megállt, a vádlott ököllel, két alkalommal, közepes erővel sértett felé ütött, és eltalálta a bal arcát, amely miatt a bal szájzug felett a felső ajkon áthatoló szakított sebzés, a bal arcfélen pedig duzzanat keletkezett. A sértett a további bántalmazás elől visszafutott a szórakozóhelyre. A szórakozóhelyre ekkor visszament a vádlott is, akit a tettlegesség elkerülése érdekében a sértett barátja ellökött a sértett közeléből, illetve a szórakozóhely tulajdonosa a vitatkozó felek közé állt.

Mivel sértett szája az ütéstől vérezni kezdett, elhatározta, hogy hazamegy, ezért kabátját magához vette, majd ismét kilépett az utcára, ahol szembe találkozott a kint álló vádlottal, aki hirtelen újra megütötte a sértett fejét, aki ettől arccal a járdára zuhant és rövid időre eszméletét vesztette. Az elesés következtében a sértett jobb szemöldöke felett zúzott sérülés, a jobb járomcsontja felett pedig felületes horzsolás keletkezett.

A sértett jobb szemöldöke, jobb járomcsontja, bal szájzuga és bal arcfelén keletkezett sérülések gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a bal szájzug és a bal arcfél területét ért erőbehatás annak helye, ereje és módja miatt alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés – orrcsonttörés – okozására.

Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Az előkészítő ülésen a bíróság a vádlottat 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője enyhítés végett fellebbezést jelentettek be.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top