Milliárdos csomag a bölcsődei férőhelyek bővítésére

Milliárdos csomag a bölcsődei férőhelyek bővítésére

Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 196

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogató döntésével újabb nyertes pályázatokról született döntés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Az elnyert 1,2 milliárd forint támogatással megyénk 8 településén – térségünkben Annavölgyön és Mogyorósbányán – bővülhet a bölcsődei férőhelyek száma.

Megyénk folyamatosan fejlődik, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásainak köszönhetően óriásit léptünk előre abban is, hogy a kistelepülések népességmegtartó ereje, a lakosság életszínvonala javuljon. Számos fejlesztés már elkészült és átadásra került, míg jó néhány esetében még tartanak a munkálatok. A program keretében korábban rendelkezésre álló 27 milliárd forintos támogatási keretösszeg közben további többlettámogatásokkal egészült ki, így a megyei önkormányzat közbenjárásnak köszönhetően a bölcsődei férőhelyek bővítésére összesen 3,6 milliárd forint áll rendelkezésre. Az erre a célra kiírt felhívás első nyertes pályázatait sajtótájékoztató keretében jelentette be Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Mint elhangzott, megyénk 8 településén kerülhet sor bölcsőde kiépítésére vagy bővítésére: a támogatás segítségével Annavölgy, Bokod, Császár, Mogyorósbánya, Naszály, Oroszlány, Tarján és Vértessomló legkisebbjei számára nyílik lehetőség a bölcsődei ellátásra. A fejlesztésekkel összesen 134 új férőhely létesül a településeken. „Egyre nagyobb az igény a bölcsődékre. A cél, hogy minél több településen tudjunk megoldást és lehetőséget kínálni a kisgyermekes családoknak, az édesanyáknak, és olyan intézmények álljanak rendelkezésre, melyekben a gyermekek megfelelő környezetben cseperedhetnek” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Czunyiné dr. Bertalan Judit a nyertes projektek bemutatásán túl kifejtette, a megyei önkormányzat rá van hangolódva a kistelepülések gondjaira és minden erőfeszítésével igyekszik a TOP-os fejlesztéseket úgy formálni, hogy azok a települések igényeit tudják megvalósítani.  Hozzátették, a jelenlegi nyertes pályázatokon túl további 18 pályázat még elbírálásra vár, az igényelt támogatás ezek esetében 2,7 milliárd forint.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top