Kategóriák: CsolnokHírekSport

Ötödik alkalommal lett Európa-bajnok Szabó Evelin

Október 4. és 6. között rendezték meg a 46. FEW European Championship elnevezésű karateversenyt Budapesten, ahol a csolnoki Szabó Evelin ötödik alkalommal szerezte meg az Európa-bajnoki címet.

Szabó Evelin elmondta, hogy már hatodik alkalommal képviselhette országunkat az Európa Bajnokságon. „Az idei alkalom különleges volt számomra, hiszen az eddigi kontinensviadalokról egyéniben és csapatban 9 érmet sikerült begyűjtenem, így idén hazai közönség előtt mindenképp szerettem volna a tizediket is megszerezni.” – tette hozzá.

A tavalyi írországi verseny után, melyről sajnos diszkvalifikálták, idén egyértelműen a cél az volt, hogy újra bajnok legyen. A felnőtt női küzdelem +68kg-os kategóriában indult, ahol első körben erőnyerő volt, a második körben pedig sikerült a belga ellenfelét kevesebb mint 2 perc alatt technikai KO-val (8:0) felülmúlnia. A döntőben honfitársával, Pap Dorottyával küzdött meg, akivel végtelenül kiélezett csatát vívtak. Ugyan az első pontot ő szerezte, majd oda-vissza mentek a támadások és csak az utolsó 10 másodpercben sikerült a javára fordítani a meccset és 5:4 arányban megnyerte a finálét.

„Az egyéni siker után csapatban is indultunk, ahol kiemelt szerepet kaptam, hiszen mindkét körben enyém volt az első küzdelem. Az első körben itt is erőnyerők voltunk, a második fordulóban viszont már a román női csapattal néztünk farkasszemet. A saját meccsem 7:1 arányban dőlt el idő előtt, mert az ellenfelem feladta a meccset ennél az állásnál.” – emlékezett vissza el Evelin.

Elég izgalmasra sikeredett a második meccs, hiszen a csapattársa sajnos kikapott, így az utolsó meccsen múlt minden, de végül sikerült, bejutottak a döntőbe, ahol angol ellenfeleiket magabiztosan győzték le 2 nyert meccsel. Evelin itt is kivette a részét és 6:2 arányban nyert.

„Felemelő érzés volt hazai közönség előtt küzdeni, majd felállni kétszer a dobogó legfelső fokára és hallgatni, ahogy nekem szól a magyar himnusz! Ezúton szeretném megköszönni Nagy Ákosnak és vele együtt a Bátaszéki Sportegyesület Karate Szakosztályának a lehetőséget, Gula Gabriellának az erőnléti felkészítést, a DNC Karate szakosztályának szintén a lehetőséget, hogy részt vehettem az edzéseiken. Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a szurkolóimnak akik a helyszínen vagy otthonról végig támogattak. Nélkületek ez nem sikerült volna.” – jegyezte meg zárásként az Európa-bajnok.

Megosztás