Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Felavatták az új únyi könyvtárat

A művelődési ház egyik helyiségét alakították át könyvtárrá Únyon. A múlt héten megrendezett avatóünnepségen pedig átadásra került a megyezászló is.

A rendezvényen köszöntötték dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Popovics Györgyöt, a megyek közgyűlés elnökét, Mikolasek Zsófiát, a József Attila Megyei Könyvtár igazgatóját, Fábián Ildikót a József Attila Megyei Könyvtár megyei ellátási és módszertani osztály vezetőjét és Pósfai József polgármestert.

A köszöntők után az általános iskolások műsorát tekinthették meg a jelenlévők, majd felavatták az új könyvtárat. A szalagátvágást követően dr. Völner Pál országgyűlési képviselő elmondta, hogy a lehetőségek korszakát éljük, melyben kellő figyelmet kapnak a legkisebb települések is. Megjegyezte, hogy Únyon látni a folyamatos fejlődést, amely az élet sava borsát jelentő helyi szervezetek, civil csoportosulások, hagyományőrzők munkájának is köszönhető.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy korábban három hónapig Únyon teljesített katonai szolgálatot és már akkor is tudta, hogy szép környezetben fekszik a község. Beszédében kiemelte, hogy a megyei önkormányzat fokozott figyelmet fordít a megyehatáron élőkre is, céljük továbbá az, hogy közelebb hozzák egymáshoz Komárom-Esztergom megye lakosságát. Az összetartozást jelzi a megyezászló is, amelyet az adományozási oklevéllel egyetemben nyújtott át Pósfai József polgármesternek.

Pósfai József polgármester, a zászlóval kapcsolatban úgy fogalmazott: a lobogó képes egybegyűjteni azokat, akiknek a szíve együtt dobban. Egyúttal a lakosság üzenetét tolmácsolva köszönte meg, hogy egy teljesen új helyszínen hozták létre a korszerű könyvtárat. Megköszönte dr. Völner Pál és Popovics György segítségét, akik segítséget nyújtottak nekik a pályázatokban. Ezután felsorolta az elmúlt öt évben megvalósult fejlesztéseket, melyek összértéke bruttó 168 millió forint. Továbbá említette, a művelődési ház belső felújítására és a hangosítás kiépítésére a Magyar Falu Program keretében nyertek 6,7 millió forintot.

A beszédek után a Kávészünet együttes szórakoztatta a jelenlévőket.

Forrás: hidlap.hu
Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat