Egyesíthetik az ügyeit a balhés férfinak, sok jóra nem számíthat

Egyesíthetik az ügyeit a balhés férfinak, sok jóra nem számíthat

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 40

Több esetben is nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy bántalmazó ellen. Most az ügyek egyesítését és a vádlott börtönbüntetését kérik.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt 2019. augusztus 7-én nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki 2019. február 05-én 05 óra 45 perckor Lábatlanon a mellette elhaladó sértett nőhöz lépett, kiáltott valamit, amit a sértett nem értett, majd minden előzmény nélkül rátámadt a sértettre, kezével megütötte őt az arcán, majd a másik kezét a sértett feje hátulsó részéhez tette, a sértett fejét így tartotta. Ezt követően a sértett kibújt a vádlott kezei közül és futásnak eredt, a vádlott pedig egy darabig futott utána, majd az üldözését abbahagyta. A vádlott bántalmazása következtében a sértett felső ajka belső felszínén a bőr megrepedt, a sérülés gyógytartama 8 napon belüli, amely miatt a sértett kérte az elkövetővel szemben a büntetőeljárás lefolytatását.

Az Esztergomi Járási Ügyészség 2019. október 3-án újabb vádiratot nyújtott be ugyanazzal a férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt.

A sértett  2018. december 11-én este megengedte  a vádlottnak, hogy  szálláshelyén nála aludjon. Másnap, 2018. december 12-én reggel 7 órakor a vádlott felébredt, minden előzmény nélkül a sértettre támadt, és az ágyban fekvő sértettet legalább két alkalommal ököllel, kis-közepes erővel a bal arcfelén megütötte. Közben a vádlott azt kiabálta, hogy a sértett az előző nap megverte őt, eltörte az orrcsontját, diszkóban volt és drogozott, ez azonban nem volt igaz.  A vádlott a bántalmazás befejezése után félelemkeltés céljából azt mondta a sértettnek, hogy visszajön és eltöri a sértett kezét-lábát, majd a kabátját magára vette és az épületet elhagyta. Ezt követően a vádlott pár perc múlva visszajött a sapkájáért, és ismét megfenyegette.

A sértettnek a vádlott bántalmazását következtében 8 napon belül gyógyuló bal oldali arcfelén duzzanata keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

A vádlottat a bíróság egy korábbi eljárásban, 2018. évben testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre  ítélte, erre figyelemmel különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség az újabb vádiratban indítványt tett arra, hogy a  bíróság a két ügyet egyesítse, továbbá a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top