Kategóriák: Hírek

Az időskorúakat ünnepelték Dágon

Az időskorúakat ünnepelték Dágon, október 3-án, csütörtökön. Ezen a jeles napon került átadásra a megyezászló is.

Az idősek napi ünnepségen elsőként Steiner Tamás polgármester köszöntötte az összegyűlteket. Elmondta, hogy ez a hagyományos ünnepség kicsit eltér a megszokottoktól, hiszen abban a megtiszteltetésben van részük, hogy átvehetik a megyezászlót.

Dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy sok mindent el lehet mondani egy idősek napja során, de talán mindig az a legfontosabb gondolat, hogy minden társadalom erejét az bizonyítja, hogy hogyan tud bánni az idősekkel, hogyan tud bánni azokkal, akik az előző generációk során felépítették azt a környezetet, amelyben élhetünk.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy Komárom-Esztergom megye az ország legkisebb megyéje, mégis számunkra a legszebb, nem csak azért, mert fantasztikus történelmi hagyományai vannak és nem csak azért mert a földrajzi és természeti adottságai kiválóak, hanem azért is, mert az elmúlt évtizedben a megye szorgalmas és tehetséges lakói egy kiváló gazdasági fejlődést produkálva, szinte minden mutatóban az ország élvonalába repítettek minket. Ráadásul a megyei önkormányzat igyekszik mindig a kistelepülések kedvében járni, ez nagyon fontos nekünk, hogy ne csak a városok fejlődjenek, hanem élhetők és lakhatók legyenek a kistelepülések is. Zárásként kiemelte, hogy korábban lelkes szurkolója volt a dági röplabdacsapatnak és jó hallani, hogy ismét feltörekvőben van ez a sport Dágon.

A beszédek után került átadásra a megyezászló, melyet Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke nyújtott át Steiner Tamás polgármesternek. Majd az ünnepséget a gyermekek műsora koronázta meg.

A nap hátralévő részében a vendégek együtt fogyasztották el a finom vacsorát, melyhez a jó hangulatot Janovich István biztosította.

Lehoczki Dávid

Megosztás