Szőlőhegyi kiránduláson vettek részt a tokodi és mogyorósbányai lakosok

Szőlőhegyi kiránduláson vettek részt a tokodi és mogyorósbányai lakosok

Hírek, Tokod Comments Off 324

Szeptember 28-ára hirdette meg a Tokodi Kultúrmisszió csoportja és társszervezőként Mogyorósbánya Önkormányzata az őszi szőlőhegyi kirándulást.

A túra napján 14 órakor gyülekeztek a résztvevők a tokodi templom közelében, valamint a mogyorósbányai főtéren, az első résztvevők Tokodi Borút feliratú poharat kaptak Wéber Péter és Bortours Programiroda felajánlásával. A gyülekezőpontokról a csoportok elindultak a két település között fekvő Szőlőhegy irányába, a tokodi csoport élén Bánhidi Lászlóval, a mogyorósbányai csoport élén Havrancsik Tiborral. Mindkét csoport iktatott be megállókat a kirándulás során, ahol borkóstolásra, szendvics fogyasztására, illetve gyermekjátékokra volt lehetőség.

Féltávnál találkoztak a szomszédos települések csoportjai, ahonnan együtt haladtak tovább a mogyorósbányai Prímásvölgyben, ahol egy újabb, rendkívül impozáns megállóhelyet készített elő a mogyorósbányai szervező csoport. Az ősz, a termények és a szőlőszüret hangulatát visszaidéző, rendkívül színvonalas dekorációval díszített megállóban pihenhettek meg a résztvevők, ahol a mogyorósbányai nedű ízlelése után csoportkép készítésére került sor, majd a csoport tovább indult a települések közigazgatási határa közelében fekvő Szent Orbán kápolna felé.

A kápolnától a csoport leereszkedett a tokodi pincevölgybe, ahol további lelkes borosgazdák várták kóstolóval a kirándulókat. Az utolsó megállóhelyek után a tokodi Nagyvölgy központjában zenés-táncos programmal, sütögetéssel és beszélgetéssel zárult az esemény, amelyet megkoronázott a tokodi Kék Nefelejcs Nótakör műsora.

A szervezők köszönik Tóth Zsolt, Kolbert János, Tillmann Béla és Robotka Dénes borosgazdáknak a vendéglátást, a tokodi Önkormányzatnak a támogatást, a TKD Records-nak a felvételeket és természetesen minden résztvevőnek azt, hogy megtisztelték őket.

A túrasorozat nem áll meg, december 28-án folytatjuk az Annavölggyel közösen szervezendő Téli Túlélő Túrával.

Faragó Ferenc

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top