Bíróság előtt felelt az a cseh nő, aki cigarettát akart lopni ismerősétől

Bíróság előtt felelt az a cseh nő, aki cigarettát akart lopni ismerősétől

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 84

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt bíróság elé állította azt a cseh állampolgárságú nőt, aki cigarettát akart lopni az esztergomi ismerősétől.

A sértett és vádlott 2019. szeptember hónap elején ismerkedtek meg egymással egy esztergomi presszóban. A sértett ennek során elhívta az esztergomi albérletébe  a nőt, hogy enni adjon neki, megfürödjön és azt is megengedte neki, hogy az éjszakát nála töltse. Másnap reggel a nő távozott  a sértett lakásából.

A nő 2019. szeptember 25-én Szlovákiából Magyarországra utazott, majd 16 óra 47 perc és 20 óra 49 perc közötti időben, ittas állapotban elment  a sértett lakóhelyére azért, hogy tőle cigarettát szerezzen. A vádlott miután észlelte, hogy a sértett nincs otthon, a lakóház utcafronti zárt vaskapuján átmászott és az ingatlanba bejutott, majd a sértett lakrészéhez ment és a zárt állapotú fa bejárati ajtó középső három ablaktáblájából kettőt egy tégladarabbal és egy fagerendával betört, majd a keletkezett nyíláson át a házba bemászott.

A vádlott a lakásban kutatni kezdett a sértett dolgai között, melynek során szándéka arra irányult, hogy cigarettát tulajdonítson el jogtalanul sértettől.  Miután a vádlott nem talált cigarettát, a sértett ágyába lefeküdt aludni, ahol őt a rendőrjárőrök 21 óra 01 perckor tetten érték.

Az ügyészség gyorsított eljárásban 2019. szeptember 27-én bíróság elé állította a bűnügyi őrizetben lévő nőt, a tárgyaláson indítványozta, hogy a bíróság bocsássa próbára az elkövetőt, azaz a büntetés kiszabását próbaidőre halassza el.

A bíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 3 évre próbára bocsátotta, az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top