Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Az Egyesült Királyságban fogták el az elszökött dorogi rablót

Az Esztergomi Járási Ügyészség a minősített rablás bűntette miatt indult ügyben indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki a 2014-ben elkövetett rablás elkövetőjeként külföldre szökött a hatóságok elől.

Négy elkövető 2014. február 4-én 20 óra 40 perckor az akkor 85, illetve 81 éves sértettek dorogi családi házához ment. A most elfogott elkövető a villanyóraszekrényben a kismegszakítót lekapcsolta. Az egyik sértett erre kilépett a házból, mire az egyik elkövető őt a földre lökte, ott bántalmazta, kést tartott a fejéhez, és a pénzét követelte. Ezalatt két elkövető a lakásba bement, majd egyikőjük a bántalmazott sértett feleségéhez lépett, az arcára pulóvert szorított, és értékei átadására hívta fel. Az elkövetők a lakásban 205.000,- Ft. készpénzt, és 245.000,- Ft értékű ékszereket vettek magukhoz.

Az elkövetők közül az egyik férfit a bíróság 2018-ban jogerősen 8 év fegyházbüntetésre, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, egy másik férfi azonban az Egyesült Királyságba szökött, őt európai elfogatóparancs alapján fogták el.

Az ügyészség indítványozta az utóbb elfogott férfi letartóztatásának elrendelését, mert a hatóság elől megszökött, elrejtőzött, valamint fenn áll annak a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás