A Vadsóska című könyvet mutatták be az esztergomi könyvtárban

A Vadsóska című könyvet mutatták be az esztergomi könyvtárban

Esztergom, Hírek Comments Off 210

Az Esztergomi Helischer József Városi Könyvtár szeptember 23-án Ézsiás Erzsébet írónőt, Szersén Gyula színművészt Kemény András kiadóvezetőt és Pálmai Árpád énekművészt látta vendégül Vadsóska – Napló egy árváról című könyv bemutatója alkalmából.

A könyvet a Papirusz Book könyvkiadó adta ki. A könyv borítóját a főszereplő Noémi rajza díszíti, a könyv hátoldalán az ajánlót Müller Péter írta.

Ézsiás Erzsébetnek eddig huszonnégy könyve jelent meg, az esztergomi városi könyvtárba harmadjára jött el, és mutatta be kötetét.

Ézsiás Erzsébetnek egy erdélyi árva kislánynak lett keresztanyja, fogadott gyermeke, akit hosszú évekig patronált a családja és a barátai segítségével. Noémi, a könyv főszereplője halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységből érkező erdélyi magyar, és egy árvaházban nevelkedő, nem kívánt gyermek. Az ő történetéről szól a könyv, nyolc éves korától 10 éven át.

Szívszorító és megható pillanatok és események tükrében válik kamasszá a kislány, és érik be élete. Mindannyiunk számára elgondolkodtató sors az övé. A könyvben képet kapunk az árvagondozásban látottakról, az írónő jó és rossz tapasztalatairól. A könyv naplóként íródott, egy-egy eseményt látunk magunk előtt, miközben olvassuk Noémi történetét.


Balról jobbra: Kemény András, Ézsiás Erzsébet, Szersén Gyula, Pálmai Árpád

Noémi okos, tehetséges és szorgalmas, és hamar rájött, hogy a tanulással kitörhet jelenlegi környezetéből. Idén fog érettségizni, és az írónő arra biztat minket olvasókat, hogy legyünk optimisták a lány életének folytatását illetően.

A regény egy trilógia harmadik kötete. A történet nem folytatásos, így a részek függetlenek egymástól. A trilógia első részének címe Babanapló, ezt követi a Kamasznapló és végül a Vadsóska. A kötetet Kemény András kiadóvezető mutatta be a közönségnek.

Az estén Szersén Gyula színművész – Hercule Poirot magyar hangja- olvasott fel a könyvből részleteket, illetve Pálmai Árpád énekelt nekünk erdélyi népdalokat.

A könyv kölcsönözhető az esztergomi könyvtárból, illetve a könyvbemutatón készült fényképeket megnézhetik a könyvtár honlapján keresztül a Galéria fülre kattintva.

Hámosné Szőke Anna

Fotók: Steindl Nóra

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top