Kategóriák: HírekKék hírek

Több esetben is riasztották a tűzoltókat térségünkben

A hétvégén Nagysápra és Nyergesújfalura tűzesetekhez, a pilisi erdőbe pedig eltévedt személyekhez siettek térségünk tűzoltói.

A Bajnai Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói vonultak péntek délután Nagysápra, ahol 100 négyzetméter területen száraz fű, avar, és felhalmozott hulladék égett. Az egység a tüzet kéziszerszámokkal és egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltotta el.

Vasárnap hajnalban riasztották a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltókat Nyergesújfalura, ahol két pince teljes terjedelmében égett. A tűz a két égő pince közötti nyaralót veszélyeztette. Az egységek a tüzet négy vízsugárral oltották el. A helyszínre a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is vonult.

Segítséget kért két eltévedt személy vasárnap délután a 112-es segélyhívó számon. A pár a pilisi erőben túrázott, azonban egy idő után eltévedtek sötétedéskor. Keresésükre az esztergomi hivatásos és a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak. A tűzoltók a rossz látási viszonyok, és a pontatlan cím miatt, csak nehezen tudták felkutatni a két főt. Az egység a pár megtalálása után kötélpálya kiépítésével kihozták a bajbajutott személyeket az erdőből.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu