Kategóriák: Hírek

Megyejáró Hódító Túrák: Sárisáp

A Megyejáró Hódítók Túrák első, őszi állomását rendezték szeptember 21-én, Sárisápon.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Megyénk körül megyünk körül című projektjének keretén belül megvalósult programsorozat hetedik helyszínén háromszázan vágtak neki a települést körülölelő erdőknek, mezőknek. A kora reggel rajthoz állóknak Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke, Steindl Balázs alelnök és Kollár Károly polgármester kívánt élményekben gazdag túrázást. A rendezvény házigazdája a helyi önkormányzat volt, akik tapasztalt és lelkes helyi önkéntesekkel együttműködve szervezték meg a fordulót.

A túrázók két kijelölt útvonalon vághattak neki a települést ölelő tájnak. Kétharmaduk a 9 kilométeres Erdőkerülő útvonalat, míg a többiek Kősziklahódítóként a több, mint húsz kilométeres távot választották. Ezzel érintették a közeli települések határait, és felmásztak a megye hét csodája közé beválasztott Epöli-sziklára is. A legfiatalabb túrázó három éves, míg a legidősebb 80 éves volt, aki ráadásként a hosszabb útvonalat teljesítette.

A környezet védelme fontos szempont volt a rendezvény szervezése során. A reggelit újrahasznosított papírzacskóban kapták a résztvevők, a frissítőpontokon pedig ballonos ivóvízzel várták őket. A hulladék gyűjtésére szelektív kukák álltak rendelkezésre, a dohányosoknak pedig csikkgyűjtőt kínáltak a szervezők.

A Megyejáró Hódító Túrák az idei esztendőben még két helyszínen várja a természet szerelmeseit. Október 26-án Súron, november 16-án pedig Tatabányán állhatnak a rajthoz.

Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat