Egy éven keresztül lopta az áramot

Egy éven keresztül lopta az áramot

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 69

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi férfival szemben, aki közel egy évig lopta az áramot a hétvégi házában.

A vádlott 2017. március 20. napján elhatározta, hogy jogosulatlanul fog áramot vételezni az esztergomi hétvégi házában. A vádlott ennek megvalósítását az épületen belül a méretlen és mért hálózatnak összekötésével közvetlenül a fogyasztásmérő és az áramkorlátozó kismegszakító megkerülésével oldotta meg, így jogosulatlanul vételezte az áramot 2018. február 5. napjáig, amikor az áramszolgáltató alkalmazottai az illegális áramvételezést megszüntették.

A vádlott összesen 420.651,- Ft értékű áramot lopott.

A vádlottat az áramszolgáltató 250.000,-Ft kötbér megfizetésére kötelezte, amelyből 2019. június 11. napjáig 180.440,- Ft-ot a vádlott kifizetett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, a sértett kárának megfizetésére ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 196.400,- FT bűnügyi költség megfizetésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top