Bringával mentek a diákok az iskolába Dorogon

Bringával mentek a diákok az iskolába Dorogon

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 261

Szeptember 22-én tartják az Európai autómentes napot, amelyhez idén már harmadik alkalommal csatlakozott Dorog városa.

A Dorogi Sport és a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjai felhívást tettek közzé a település mindhárom általános iskolájában, mely szerint szeptember 20-án, pénteken a gyerekek bringával tekerjenek suliba.

A kicsik reggel hat helyszín közül választhattak, ahol az egyesület önkéntesei és a pedagógusok vártak rájuk. Ők gondoskodtak a biztonságukról, amíg az iskolába jutottak. A nagyszerű hangulatú eseményen a gyerekeket finom reggelivel is megvendégelték – kakaós csigával, tejszelettel, Szobi almalével – a DorogiSport jóvoltából.

A délelőtt folyamán az Otthon teret, több mint száz óvodás lepte el, ahol ügyességi KRESZ-parkot rendeztek be számukra. A gyerekek a rendőrség képviselőinek segítségével megismerkedhettek a kerékpáros szabályokkal és ügyességi pályán mérhették össze tudásukat. A rendezvény végén mindenki csupa finomságokkal tért vissza az óvodájába.

A tanítás végeztével a Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjai az iskolák előtt várták a bringás gyerekeket, hogy hazakísérjék őket a megadott útvonalakon.

Fotók, forrás: dorogisport.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top