Kategóriák: HírekKesztölc

Több százan látogattak el Kesztölcre

Több száz természetjáró és bringás látogatott el hétvégén Kesztölcre! A Megyejáró Hódító Túrák és a „Jó Szerencsét” kerékpáros túra megfáradt résztvevőit a művelődési háznál várták.

A Megyejáró Hódító Túrák kesztölci állomásnál két távon várták a kirándulni vágyókat. A könnyedebb 4 km-es útvonalon a település látnivalóival és értékeivel ismerkedhettek az érdeklődők, vezetett túra keretén belül.

A hosszabb távon a nagyobb kihívásokat keresők tehették próbára ügyességüket. Nekik 9 km-t kellett megtenniük a vadregényes Postás úton, amelyen nem is olyan régen még igazi postások hordták a leveleket Kesztölc és Pilisszentlászló között. A kirándulók a fáradalmakat félúton a Sasfészek Turistaházban pihenhették ki, ahol vízzel, müzliszelettel várták őket a szervezők. Visszafelé már csak ereszkedett az útvonal, így idősek és gyerekek is könnyűszerrel teljesíthették a maguk elé kitűzött távot.

A célban oklevéllel és a 9 darabos puzzle következő darabjával várták a beérkezőket. A megfáradt kirándulókat lecsós vaddisznópörköltel – melynek elkészítésében Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is segédkezett – kapusznyikkal, fagylalttal és frissítőkkel várták. Ezen felül a helyi kézművesek termékeiből is vásárolhattak a kirándulók.

Az eseményhez csatlakoztak a Dorogi Kerékpáros Egyesület által szervezett „Jó Szerencsét” bányászati kerékpáros emléktúra résztvevői is. Ők a bányásznap alkalmából Dorogról tekertek Kesztölcre.

A Megyejáró Hódító Túrák kesztölci állomására Dorogról, Esztergomból, Tatabányáról és Budapestről és érkeztek kirándulók. Gyönyörködtek a Pilis csodálatos panorámáiban, illetve megismerkedtek Kesztölc bányászhagyományaival.