Piásan belekötött egy kiskorúba, majd követte és ököllel ütötte

Piásan belekötött egy kiskorúba, majd követte és ököllel ütötte

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 137

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy ittasan korcsolyázó fiatal felnőtt férfival szemben, aki korcsolyázás közben kezdett ki a kiskorú sértettel, majd az esztergomi korcsolyapályáról távozó sértettet követte és Esztergom város közterületén két alkalommal, ököllel megütötte.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 14. napján az esti órákban az Esztergomban található korcsolyapályán, minden előzmény nélkül a mellette elhaladó kk. sértettet jobb vállával „kötekedő módon” szándékosan megütötte, majd hangosan szidalmazás közben lökdösni kezdte. A vádlott a sértettet legalább 10 alkalommal, két kezével a mellkas részen meglökte, akit a közelben lévő barátai a további bántalmazás megakadályozása végett a helyszínről elkísértek. A vádlott a sértettet további hangos szidalmazással követni kezdte, majd amikor utolérte a bal füle mögötti részen ököllel megütötte. A sértett ezt követően tovább indult, azonban a vádlott még mindig követte és folyamatosan, emelt hangon provokálta, verekedésre szólította fel. A sértett kinevette a vádlottat, emiatt a vádlott még idegesebb lett és újból, a sértett bal füle mögötti részt ököllel, olyan erővel megütötte, hogy a sértett megszédült.

A sértettnek a bántalmazással összefüggésben sérülése nem keletkezett, azonban a vádlottnak a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top