Új aszfaltút lesz a párkányi Duna-gát tetején

Új aszfaltút lesz a párkányi Duna-gát tetején

Hírek Comments Off 216

Várhatóan szeptember közepére aszfaltozzák le a párkányi Duna-töltés koronáját, egészen a garamkövesdi vasúti hídig. Az új utat kerékpárosok is használhatják majd – tudta meg az ujszo.com

Az aszfaltozásra kiírt közbeszerzést a Swietelsky Slovakia cég nyerte meg, 70 ezer euró értékben. „A beruházás összköltsége 120 ezer euró, ebből 70 ezer euróba kerül az aszfaltozás, a többi pénzt saját forrásból álljuk. A követ a pozsonyi kőbányából szállítjuk Párkányba. Az előkészítő munkálatokkal feltehetően augusztus végéig elkészülünk, a beszállítóval úgy egyeztünk meg, hogy szeptember közepén kezdődhet az aszfaltozás, és – időjárástól függően – szeptember végére el is készülhet a gát tetején az új útˮ – részletezte az Új Szónak Jozef Dúcz igazgató.

Sólymos László (Híd) környezetvédelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy két évvel ezelőtt kezdték el a gát megerősítését és szigetelését, meg is emelték a töltés magasságát. Akkor ígérték meg, hogy ha lesz rá mód és pénz, leaszfaltozzák a gátat. Ezáltal egy olyan terület nyílik meg a párkányiak részére, ahol biciklizni is tudnak majd, és akár babakocsival is végigsétálhatnak a töltésen. A töltés tetején vezető, leendő új út egy kerékpárút új nyomvonalát képezi. Párkány ezért Helemba községgel is tárgyal a további útvonal kiépítéséről, amely az Eurovelo VI – os nemzetközi kerékpárút részeként a leendő új Ipoly-hídon vezetne át Magyarországra. A tervek elkészültek, a beruházásra uniós forrásokért pályáznak.

Forrás: ujszo.com

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top