Közlekedésbiztonsági programot építenek be az oktatási tervbe

Közlekedésbiztonsági programot építenek be az oktatási tervbe

Esztergom, Hírek, Komárom-Esztergom Comments Off 64

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a megyében működő tankerületi központokkal kötött együttműködési megállapodást.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a 2019/2020. tanévben a Tatabányai és az Esztergomi Tankerületi Központokkal közösen elindítja a Komárom-Esztergom Megye oktatási intézményeiben tanuló általános és középiskolás gyermekek részére kidolgozott, az éves oktatási tervbe beépített közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési programját.

A biztonságos közlekedésre nevelést célzó intézkedések megvalósítása érdekében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság létrehozott egy tantervet, melyben évfolyamokra bontva elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteket épít fel és ad át az önkéntesen csatlakozó 44 intézménynek.

A tervek szerint a program a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítésén, valamint készségszintű alkalmazásán túl hozzájárul egy kedvezőbb közlekedési morál kialakításához.

A megállapodás szerint az oktatási intézményekben egy-egy tanórában az előzetesen kiválasztott pedagógus közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési témában, a tematika szerint tart majd előadást.

Fotó, forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top