Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Dömösön is átadták a megyezászlót

Augusztus 3-án, Falunapokat tartottak Dömösön. A falunapon a színes programok mellett átadásra került a megyezászló is.

A rendezvényen a Carmen Tánccsoport és a Petőfi Musical Stúdió mellett a Zöld Kendő Énekkar műsorát is megtekinthettük. Ezen felül kihirdetésre kerültek a szép utca, szép kert verseny nyertesei. Az este folyamán Soltész Rezső énekes műsorán és Tóth Tünde koncertjén vehettek részt az egybegyűltek.

A koncertek után került átadásra a megyezászló. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy Komárom-Esztergom megye az ország legkisebb megyéje, mégis számunkra a legszebb, nem csak azért, mert fantasztikus történelmi hagyományai vannak és nem csak azért mert a földrajzi és természeti adottságai kiválóak, hanem azért is, mert az elmúlt évtizedben a megye szorgalmas és tehetséges lakói egy kiváló gazdasági fejlődést produkálva, szinte minden mutatóban az ország élvonalába repítettek minket. Ráadásul a megyei önkormányzat igyekszik mindig a kistelepülések kedvében járni, ez nagyon fontos nekünk, hogy ne csak a városok fejlődjenek, hanem élhetők és lakhatók legyenek a kistelepülések is. Nekünk nagyon fontos, hogy a megye különböző részein lakók között is Komárom-Esztergom megyei öntudat alakuljon ki és megismerhessék egymást.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke átadtad a megyezászlót Herman Jenőné polgármester asszonynak, aki megköszönte az oklevelet és a lobogót. Elmondta, hogy a megyezászlót a megújult Dömösi Önkormányzati Hivatalára fogják majd kitűzni, amelynek felújítására a megyei önkormányzattól 57 millió forint támogatást kaptak. A megújult intézménnyel 21. századi munkakörülményeket tudtak biztosítani a kollégáiknak, illetve a hivatalba érkezőknek. Ezen kívül az orvosi rendelő is megújult, amelyet szintén a megyei önkormányzat támogatásával valósítottak meg. Hozzátette, hogy régen Dömös a megyének utolsó települése volt, melyet elhanyagoltak sokáig. Most viszont már azt mondhatjuk, hogy a megye egyik első települései között tarthatjuk számon. A jövőben pedig szintén egy TOP-os pályázat keretein belül szeretnénk minibölcsődét biztosítani a kisgyermekes családoknak, akik munkába állnának, de nem tudják a gyermeküket elhelyezni. Ez már jelenleg is szervezés alatt van és reméljük minél hamarabb megépül.

Az ünnepélyes zászlóátadás után a Sambrasil gyönyörű táncosai kápráztatták el a közönséget, majd éjszakáig tartó utcabál vette kezdetét.

Megosztás