Nem fizette a tartásdíjat, közmunkára ítélhetik

Nem fizette a tartásdíjat, közmunkára ítélhetik

Esztergom, Hírek Comments Off 54

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki két gyermeke után nem fizetett tartásdíjat, ezért az ügyészség közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

A vádlott és sértett házasságából született két kiskorú gyermeket  a bíróság az édesanyánál helyezte el, és kötelezte a férfit, hogy két kiskorú gyermeke után előre esedékesen, minden hónap 15. napjáig gyermekenként 20.000,- Ft, összegű gyermektartásdíjat fizessen meg sértettnek.

A vádlott tartásdíjfizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezért a bíróság 2015. november 16-án jogerős határozatával 100 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, azonban a vádlott ezt követően 2016. április 15. napjától önhibájából nem tett eleget tartásdíjfizetési kötelezettségének.

A vádlott a vádemelésig  40 havi tartásdíj fizetését mulasztotta el, ennek összege 1.600.000,- Ft.

A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top