Kiváló volt a hangulat a Pala-átúszás és körbefutáson

Július 20-án, szombaton immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Pala-átúszás és körbefutás a Mozdulj Rendes Alapítvány szervezezésében.

A sportesemény három kilométeres futammal kezdődött el, mely során a tavat kellett körbefutni. A futás az Öböl Music Beachról indult a Bocskai soron, az Eperjesi úton keresztül a kertvárosi strandig, majd a Tópart utcán keresztül futottak vissza a Palatinus-tó északi oldalán az öbölbe. A következő futam 11 órakor kezdődött, amely a gyermekek számára lett meghirdetve 1 kilométeres távon.

Délután 13 órakor indult el a Pala-átúszás, ahol 1000 és 2000 méteren mérhették össze tudásukat a versenyzők. A résztvevőket kajakosok, búvárok kísérték végig útjukon, a szurkolók pedig a partról és a matracokról bíztatták az úszókat. Sebők Klaudia triatlon válogatott 31 perces idejével elsőként teljesítette a 2 kilométeres távot. Mindemellett sikeres hosszútávúszó, sőt még paraúszó is sikeresen célba ért a versenyen, az utóbbi teljesítményét tapssal jutalmazták a résztvevők.

14:45-kor a kicsiknek és kezdőknek hirdetett futam rajtolt el, amelyen egy nyolcvanadik életévét betöltött versenyző is szerepelt. Az idős férfi kitartásával sokaknak példát mutatott.

Extraként SwimRun versenyszámot is hirdettek, itt 200 méter futás után 100 méter úszás követett, majd 400 méter futás után ismét 100 méter úszás. Az embert próbáló futam zárásaként utoljára kétszáz métert kellett lefutnia a mezőnynek.

Megosztás