Védőnőt bántalmazott Esztergomban

Védőnőt bántalmazott Esztergomban

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 337

Az Esztergomi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben, aki a gyermekét gondozó védőnővel történő vitája során a védőnőt sérülés okozása nélkül bántalmazta.

A sértett Esztergomban védőnőként dolgozik, ekként látta el a vádlott várandós gondozását. A sértett írásban jelezte a gyámhatóságnak, a kórház védőnőjének és a gyermekjóléti szolgálatnak, hogy nem javasolja a születendő gyermek hazaadását a vádlott életkörülményeivel kapcsolatos problémák miatt. Ennek nyomán a vádlott kiskorú gyermeke védelembe vétele ügyében eljárás indult, erről a vádlott értesítést kapott.

A vádlott a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy a sértett az egy éves kisfiának a családból való kiemelését indítványozta. A vádlott  2019. február 19-én 12 óra 58 perckor megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és a sértett felé sérelmezte a gyámhatóságnak küldött jelzést.

A vádlott a vita során sértettet egy alkalommal a karjánál fogva, egy alkalommal pedig a mellkasánál a ruháját megfogva megrángatta, majd meglökte, továbbá azzal fenyegette meg a sértettet, hogy „hagyja őket békén, mert megöli”, „szálljon le róluk, mert kicsinálja” a sértettet és a családját is. 

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top