Elismerő oklevélben részesült az esztergomi kórház

Elismerő oklevélben részesült az esztergomi kórház

Esztergom, Hírek Comments Off 681

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként miniszteri elismerő oklevélben részesült az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Traumatológiai Osztálya. A kitüntetést Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adományozta az intézménynek.

A július 1-jén az Emberi Erőforrások Minisztériumában megtartott Semmelweis-napi ünnepségen a Széchenyi-díjas magyar onkológus elmondta, hogy ezen a jeles napon egy olyan emberre emlékezünk, akit az emberiség jótevőjeként, az anyák megmentőjeként és az orvostudomány Luther Mártonjaként tartanak számon.

A beszédek után Prof. Dr. Kásler Miklós, az ünnepségen Semmelweis-díjat adott át Kollár Lajosnak, a Pécsi Tudományegyetem Központi Érsebészeti Klinika egyetemi tanárának, professzor emeritusának. Batthyány-Strattmann László-díjban tizennégyen részesültek, Pro Sanitate díjat egy orvos vehetett át. A rendezvényen harminchat miniszteri elismerő oklevelet osztottak ki: a megyéből az esztergomi intézményen kívül a tatabányai Szent Borbála Kórház Intézményi Gyógyszertár, valamint Haematológiai Osztály szakdolgozói munkacsoportjának tevékenységét ismerték el.

“Ez az elismerés szól – a Traumatológiai Osztály Munkatársain túl – minden társszakmában dolgozó Kollégának is, akik nélkül ez a magas szintű ellátás nem valósulhatna meg! Nagyon büszkék vagyunk a Vaszary Kolos Kórház valamennyi Munkatársára, akik a nehézségek ellenére is odaadással, lelkiismeretesen végzik munkájukat! Köszönjük! Szívből gratulálunk valamennyi díjazottnak!” – így köszönte meg az elismerést az esztergomi kórház a Facebook oldalán.

Forrás: MTI/Facebook

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top