Kategóriák: DorogHírekSport

Szinte mindenkit maguk mögé utasítottak a dorogi vízilabdások

Június 28-30-án rendezték meg Hódmezővásárhelyen az amatőr szintű magyar felnőtt vízilabda egyik legnagyobb nyári rendezvényét, a Hód-Vízilabda Fesztivált, amelyen az Új-Hullám Sport Egyesület valamint a Honvéd-Dorog vízilabda szakosztályai is képviselték Dorogot egy felnőtt korosztályú csapattal.

Az Obermayer László, Csoma Lőrinc, Böszörményi Kristóf, Izsák Tamás, Botzheim-Gregor Zalán, Mogyorós Dániel, Tallér Tamás, Kristóffy Barnabás, Tánczos Marcell, Manninger Marcell, Manninger Miklós, Peterdy Bálint, Tüske Csanád és Dinnyés Soma által alkotott, Barna Péter vezette csapat a B-csoportba kapott besorolást. A csoportban a nagyon rutinos és évek óta együtt játszó Nagyvárad, a pécsi Retro-Fókák, a Bánki VSE, a helyi Krema, valamint a sokat megélt Gépállat csapataival kellett megküzdeniük a srácoknak a 3 nap alatt.

A történet fontos része az, hogy nagyon kevés olyan játékos szerepelt a tornán az imént említett csapatok között, akik nem rendelkeznek felnőtt bajnoki tapasztalatokkal, tehát a dorogi csapat a maga átlag 19-20 évével abszolút a csoport, és az egész torna legfiatalabb gárdája volt!

A pénteki nap nyitómérkőzése rögtön a dorogiaké volt, ahol a hódmezővásárhelyi Krema csapatával játszottak. Ez rögtön jó erőfelmérő is volt egyben, hiszen az ellenfél soraiban több egykori OB 1-et is megjárt játékos szerepelt, de a dorogiak a kezdeti megilletődést átlépve a mérkőzés végére 16-11-es győzelmet tudtak aratni. Ez talán egy picit megnyugtatta a csapatot, elhitték, hogy igenis van egy ilyen mezőnyben keresnivalójuk, viszont erőben is sokat kivett a fiúkból. A nap második mérkőzésén – már picit döcögve ugyan – de szintén sikerült megszerezni a győzelemért járó 3 pontot. Elmondható tehát, hogy a pólósok az első komoly felnőtt tornájukat rögtön 100%-os teljesítménnyel kezdték, hiszen az első nap mindkét mérkőzését meg tudták nyerni!

A szombati nap már egy kicsit nehezebben indult, hiszen nyomot hagyott az előző nap, valamint az egyik játékosunk füle is begyulladt, szóval már megtalálták a csapatot a kisebb-nagyobb nehézségek, ráadásul a csoport legerősebb csapatával, a Nagyváraddal kezdték a napot. A vártnak megfelelően nehezen indult a mérkőzés, a jóval rutinosabb ellenfél pedig egy pillanatra sem engedte ki az összecsapást a kezéből, így a végére egy kicsit el is engedték lélekben ezt a mérkőzést, a második játéknap tehát sajnos egy vereséggel kezdődött a dorogiak számára.  Egy rövid pihenő után máris újra vízbe kellett csobbannia a csapatnak, a nap második ellenfele a Bánki VSE csapata volt. A mérkőzés során végig érződött a dorogi ifjakon az előző meccs nyoma és egyben a bizonyítás vágy is, sajnos az első félidő 4-0 volt az ellenfél javára! Viszont sikerült észhez térniük, visszanyúltunk az előző nap játékához, és egy hihetetlen fordítást követően végül 11-5 arányban tudtak győzelmet aratni. A napnak azonban itt nem mindenkinek ért véget, hiszen Dinnyés Soma játékos, valamint a Gépállat játékosaként a Dorog edzője, Barna Péter is meghívást kapott a torna All-Star csapatába, akik szombat este a Millennium Masters csapata ellen vívtak gálamérkőzést. Az olimpiai bajnokok csapata itt teljes mértékben bebizonyította, hogy a kor közel sem látszik rajtuk, és hengerlő játékkal 20-7-es győzelmet arattak a torna válogatottja ellen. Ezzel együtt hatalmas élmény volt látni a vízilabda aranycsapatának tagjait játék közben is.

A Dorog csapatának már csak egy mérkőzése maradt vasárnapra. A torna rendezői  a hódmezővásárhelyi uszoda területén egy hatalmas Punnany Massif, Ak26 koncerttel kedveskedtek a nagyérdeműnek, illetve természetesen a torna játékosainak. A vasárnapi napra tehát már csak egy mérkőzése maradt a csapatnak, az ellenfél pedig a szintén hatalmas rutinnal bíró Gépállat csapata volt. A Legutóbbi találkozáskor a dorogi tornán másfél éve, a torna döntőjében találkozott a két csapat, ahol a Gépállat 5-1-es arányban tudta legyőzni a dorogiakat, így érett a visszavágás. Az ellenfél csapatában többek közt a Dorog csapatvezetője, Barna Péter is játszott, azonban talán a lehetséges összeesküvés elméletek elkerülése végett nagyon gyorsan kipontozta magát, így a partról tudta segíteni mindkét csapatát. Az utolsó negyed egy végletekig kiélezett játékot hozott, amit a végeredmény is tökéletesen tükrözött, 6-6-os döntetlen született a zárómérkőzésen, tehát az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

Az eredményeknek köszönhetően a dorogi fiatalok így a torna 2. helyén tudtak végezni, ami hihetetlen nagy eredmény egy olyan mezőnyben, ahol az ellenfelek szinte mindegyike több rutinnal és tapasztalattal bíró játékosokból állnak.

Hatalmas gratulácia a csapatnak! Barna Péter edző jó nyaralást és a jövőben hasonló eredményeket kíván, mert ez a csapat nagyon megérdemli, hogy együtt maradjanak!

Barna Péter (Edző, Honvéd-Dorog)

Hivatkozások:

A Vác Senso-Media és a Nagyvárad lettek az I. Hód-vízilabda Fesztivál bajnokai>>

Régiónk amatőr válogatottja élete meccsét vívta Vásárhelyen az olimpiai bajnok legendák ellen>>