Egyezséget kötöttek a sorozatbetörővel

Egyezséget kötöttek a sorozatbetörővel

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 146

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a vádemelést megelőzően egyezséget kötött a bűnösség elismeréséről azzal a bicskei elkövetővel, aki tizenöt ingatlanba hatolt be ajtó,- illetve ablak befeszítése révén.

A vádlott a lopásokat tizennégy komárom-esztergom megyei településen, 2017. november 24. napja és 2018. március 16. napja között követte el, az ingatlanokból ékszereket, karórákat, csokoládét, és készpénzt vitt el.

A legutolsó alkalommal vádlott 2018. március 16. napján  9 óra és 23 óra 11 perc közötti időben  egy dorogi családi házba az ablak betörése révén jutott be, onnan 307.400,- Ft értékben tulajdonított el különféle ékszereket, miközben a behatolással 50.000,- Ft kárt okozott.

Az elkövető a nyomozás során bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, amely után az ügyészség és a gyanúsított  egyezséget kötöttek.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülés keretében a megkötött egyezségben foglaltak alapján az elkövetőt 1 év 5 hó végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra, hogy a bíróság a  bűncselekménnyel szerzett gazdagodást az elkövetőtől vonja el, a vádlottal szemben 1.324.706,-Ft., vagyonelkobzást alkalmazzon.

Amennyiben  a bíróság az egyezséget jóváhagyja, az ügyben tárgyalást nem tart, a vádlott kihallgatásán túlmenően mást, így tanúkat sem hallgat ki, más bizonyítást sem vesz fel, az ítéletet az ügyiratok alapján hozza meg, továbbá nincs helye fellebbezésnek a bűnösség megállapítása, a váddal egyezően megállapított tényállás és minősítés, a jóváhagyott  egyezség alapján megállapított joghátrányokkal szemben.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top