Közel két évet kapott a baltás támadó

Közel két évet kapott a baltás támadó

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 186

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és kétrendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt indult ügyben bíróság elé állította azt az esztergomi férfit, aki baltával támadt a környezetére.

A vádlott 2019. június 22. napján a délutáni órákban Esztergomban egy kocsmában italozott,  20 óra körüli időben az élettársa közölte vele, hogy elköltözik tőle. A vádlott élettársa hazament, számított arra, hogy az ittas  férfi haza fog érkezni, ezért a ház padlásán elrejtőzött. A vádlott 21 óra 30 perc körüli időben ért haza a közös lakásba, ott élettársát nem találta, ezért a fészerből magához vett egy 20 cm nyélhosszúságú, összesen 27 cm hosszú baltát és azzal elindult élettársa munkahelyére.

Az élettársa munkahelyéhez érve a vádlott a baltával a vaskaput ütötte, majd azt többször belevágta a házra felszerelt névtáblába, a tetőcserepek közül kettőt letört, széttörte a kapu feletti lámpát, a mozgásérzékelőt, a kamerás kapucsengőt, ezen túl a kapu bal oldalán a vakolatot kb 120 cm hosszan leverte a falról, ezzel összesen 52.100,- Ft. kárt okozott.

Egy szomszéd rászólt a vádlottra, hogy fejezze be a rongálást, aki ezt hallva a baltát belevágta a neki szóló férfi lakóházába, azt kb 40 cm hosszan megkarcolta, ezzel 17.130,- Ft kárt okozott. Ezt követően a vádlott egy lakóház előtt elhaladva a baltát abba belevágta, azt több helyen megkarcolta, majd a ház egy részén a vakolatot leverte, ezzel összesen  43.120,- Ft kárt okozott.

Ezután a vádlott egy  buszmegállóban a menetrendet tartalmazó utastájékoztató tábla plexi borítását törte be  a baltával, ezzel 3.350,- Ft kárt okozott. Ezt követően egy következő lakóház falába a baltát háromszor beleverte, mellyel a vakolatot megsértette, ezzel 55.160,- Ft. kárt okozott. A vádlott ezután egy, az utcán parkoló tehergépkocsi jobb oldali visszapillantó tükrét a baltával letörte, ezzel 4.000,- Ft. kárt okozott.

A vádlottat a rendőrjárőrök az utcán 21 óra 50 perckor elfogták, bűnügyi őrizetbe vették, amelynek ideje alatt az ügyészség bíróság elé állította.

A tárgyaláson a bíróság az ügyész indítványa alapján a különös visszaesőnek minősülő vádlottat halmazati büntetésül 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, ezért a vádlottat a szabadságvesztés végrehajtására büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top