Három és fél évet kaphat az a gondatlan sofőr, aki egy ember halálát okozta

Három és fél évet kaphat az a gondatlan sofőr, aki egy ember halálát okozta

Hírek, Kék hírek Comments Off 371

Egy ember halálát, további négy személy sérülését okozta a gondatlan sofőr tavaly tavasszal Bajóton. Három és fél évet kaphat!

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet  előidéző által elkövetett bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy dorogi férfival szemben, aki a bajóti pincesoron házibuliban vett részt, majd a jogosult használó tudta és  engedélye nélkül indult el az utasokkal teli személygépkocsival, és okozott súlyos balesetet.

A vádlott 2018. április 30-án Bajóton, a lakott területen kívüli Öregkő-aljai pincesoron egy házibuliban vett részt, ott szeszesitalt fogyasztott, majd 23 óra 50 perc körüli időben a jogosult tudta és engedélye nélkül a pincebuliban ugyancsak részt vett személy használatában lévő járműbe beült, azt beindította. Az elkövető, miközben szervezetében 0,33 g/l véralkohol telítettség áll fenn, a járművel a pincesorhoz vezető közúton, éjszakai sötétségben, közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett. A járműben öt utas  tartózkodott. A vádlott közlekedése során fordulási manővert hajtott végre, melyet követően a jármű az egyenes útszakaszon jobb irányban, kis szögben fokozatosan lehaladt az úttestről. A jármű jobb első kereke az 1 méter széles útpadkán keresztül a meredeken lejtő partoldalra hajtott, ezáltal a személygépkocsi a  hossztengelye körül az óramutató járásával egyező irányban átfordulva leborult a meredek partoldalon, egy teljes és egy negyed fordulatot vett, majd jobb oldalára dőlve érte el a baleseti véghelyzetét.

A borulási folyamat során a jármű jobb első ülésén utazó, biztonsági övet nem használó egyik sértett  kiemelkedett az ülésből, feje és részben felső teste a lehúzott ablakon keresztül az utastéren kívülre került, ennek okán olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben a járműben utazó további négy személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádlott a balesetet követően nem nyújtott tőle elvárható segítséget, a mentőszolgálatot, a rendőrséget a történtekről nem értesítette, segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a szabadságvesztés tartamát 3 év 6 hónap tartamban, a közügyektől eltiltás tartamát 4 évben, a járművezetéstől eltiltás tartamát 6 évben állapítsa meg. Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat 455.304,-Ft. bűnügyi költség viselésére.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top