Kategóriák: Hírek

Befejeződött a csapadékvíz elvezetésének fejlesztése Únyon

A Széchenyi 2020 program keretében 44,81 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Únyon megoldódott a csapadékvíz elvezetésének kérdése. A beruházás eredményeként az érintett területek vízkár veszélyeztetettsége jelentősen csökkent.

Úny Község Önkormányzata a település csapadékvíz –elvezetésének fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-2.1.3-15 kódszámú, a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhíváson. A projektben több területen került sor beavatkozásokra, melyekkel csökkenthetővé váltak a vízkár okozta kockázatok: a Kossuth Lajos utca felső harmadában és a Dózsa György utcában, ahol csomóponti rendezés történt.

A TOP-2.1.3-15-KO1-2016-00001 azonosító számú projekt keretében az érintett területeken a mederszakaszok kotrására és rendezésére, mederprofilozásra és árok rekonstrukcióra volt szükség. A 44.815.483 Ft európai uniós támogatás segítségével, és az önkormányzat 200 ezer forintos hozzájárulásával kivédhetővé vált a jelentős anyagi károkat okozó csapadékvíz, amely korábban az önkormányzatot, a lakosságot, ill. az érintett vállalkozásokat egyaránt terhelte.  A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.