Ismét jótékony célokra szavazhatunk a Tesco áruházakban!

Ismét jótékony célokra szavazhatunk a Tesco áruházakban!

Dorog, Esztergom, Hírek Comments Off 179

Elindult a szavazás a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában. A vásárlók június 17. és július 14. között tehetik le voksukat az első szakaszból továbbjutó, országosan 181, Komárom-Esztergom megyében 9 közösségépítő kezdeményezés valamelyikére.

A szervezetek, a szavazatok számának arányában 400, 200 vagy 100 ezer forint összegű támogatást nyerhetnek. Az áruházlánc a korábbi öt fordulóban összesen több mint 500 szervezetet, közel 150 millió forinttal támogatott programjuk megvalósításában.

A 46-os körzetben (esztergomi és dorogi áruházban) a következő kezdeményezésekre szavazhatunk:

  • Határtalan Szív Alapítvány – Családi nap az egészséges életmód jegyében (Esztergom).
  • Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány – Zöld jeles napok – tudatosítsuk a gyermekeink és családjaik számára a környezet védelmét (Dorog).
  • Esztergomi Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány – Az iskola udvarának árnyékosítása, szépítése a szabadidős tevékenységekért (Esztergom).

 

 

A már hatodik alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programra országszerte 61 körzetből érkeztek a közösség szépítését, építését, a lakóközösség segítését és oktatást, felzárkózást segítő pályázatok. A közel 400 beérkezett pályázat közül az Effekteam Egyesület (korábbi nevén a Magyar Adományozói Fórum) független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. A pályázaton körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához. A vásárlók a szavazatukat most is a vásárlásoknál kapott zsetonnal adhatják le június 17. és július 14. között, bármely Tesco áruházban. A döntés nem könnyű, hiszen a második szakaszba továbbjutott szervezetek izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal, Komárom-Esztergom megyében többek között a paraboccia sport népszerűsítését, a rászoruló gyermekek iskolai időszakon kívüli étkezését, kültéri alkotófal létrehozását, valamint hátrányos helyeztű családok számára szervezett szűrővizsgálatok megvalósulását támogató kezdeményezésekkel pályáztak.

Az érdeklődők a zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és kezdeményezéseikről is találnak információt, illetve a program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) is követhető a szavazásban résztvevő szervezetek listája, valamint a szavazatok állása. Az áruházlánc a szavazás lezárása után, 2019. augusztus elején hirdet eredményt.

Az idén hatodik alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programra a nonprofit szervezetek, baráti közösségek mellett már alapítvánnyal nem rendelkező óvodák és iskolák, valamint nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek is jelentkezhettek.

Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni, a szavazáshoz kedvet csináló kisfilm pedig itt érhető el.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top