Közel negyvenezer doboz zárjegy nélküli cigaretta volt nála

Közel negyvenezer doboz zárjegy nélküli cigaretta volt nála

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 496

Az Esztergomi Járási Ügyészség  a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy ukrán állampolgárságú nő letartóztatását, aki 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott a birtokában.

Az indítvány szerint  a gyanúsított 2019. június 03-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű gépkocsival és 12 óra 40 perc körüli időben a Nagy Duna sétány parkolójában megállt. A gyanúsított a gépkocsiban összesen 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott, melyeket Magyarországon nem forgalmaznak, erre figyelemmel a gyanúsítottól lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 1.440,- Ft/doboz. Erre tekintettel a 37.500 csomag cigaretta ára 54.000.000,- Ft.

Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, továbbá megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.

Az Esztergomi Járásbíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa  megalapozott, ezért a nő letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Fotó: illusztráció (police.hu)

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top