Kategóriák: HírekTát

Elismerték a rendőrök munkáját Táton

Június 4-én, kedden, a táti városházán Turi Lajos polgármester köszönetet mondott a rendőröknek, hogy a bűncselekményt követő napon, gyorsan elfogták Kardos Mihály plébános támadóját.

Május 18-án – a korábban már papgyilkosság miatt elítélt – P. László gyónási szándékkal csöngetett be az atyához, aki később pénzt is kért tőle. A pap háromezer forintot adott neki, majd a férfi eltávozott és egy óra elteltével újra megjelent. Ekkor ételt és újabb pénzt követelt, majd kutakodni kezdett a plébánián. A plébános ezt kihasználva az udvarra futott, ahol P. Lászlóval dulakodni kezdtek. A plébánosnak sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából, majd az utcára kiszaladva segítségért kiáltott. Habár az elkövető elmenekült a helyszínről, az esztergomi rendőrök másnap délután elfogták Vácott, majd napokon belül a bíróság elé is állították.

Az eseményen az esztergomi rendőrkapitány, Debreczeni István rendőr alezredes, bűnmegelőzési tanácsokkal látta el a plébánost. Turi Lajos pedig szerény ajándékot adott át a rendőrség tagjainak.

A köszönetnyilvánítás során Gresu Ferenc, Párvai Attila, Farkas Klaudia és Ősz Norbert Csaba rendőrök anyagi jutalomban részesültek. Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány Szent György emlékplakettet adományozott Keil István nyugalmazott rendőr alezredesnek, aki évtizedes tapasztalatával és P. László korábbi bűncselekményeit felidézve segített az elkövető kézre kerítésében.

Végezetül dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője mondott köszönetet a rendőröknek, majd megjegyezte, hogy az új büntetőeljárási törvény keretében a rendőrség, a bíróság és az ügyészség hatékonyabban dolgozhat együtt.

Megosztás