Kategóriák: HírekTokod

Tűzoltók jártak a tokodi oviban

Május 21-én, a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai gyermeknap alkalmából látogatást tettek a tokodi Mesevár óvodában, akik így betekintést nyerhettek a tűzoltóság mindennapjaiba.

A gyerekek megismerkedhettek a tűzoltóságon használatos eszközökkel, a gépjárműfecskendővel és a tűzoltók munkájával. Az ismertetőt érdeklődve hallgatták végig a gyermekek, akik előszeretettel próbálták fel a védősisakokat és nézték végig a felszereléseket. A bátrabb gyerekek „tűzoltósat” is játszhattak, ugyanis a gépjárműfecskendő gyors beavatkozójának segítségével, locsolhattak a billenőablakos égő házikóra.

A program zárásaként, Góra Gergő parancsok kocsikáztatta őket a község terülétén a nagy piros autóval és természetesen a szirénázás sem maradhatott el. Az óvonők jóvoltából minden gyermek a foglalkozás végén oklevelet vehetett át, a sikeres gyermeknapi tűzoltási feladatok ellátásáért. 

A Tokod ÖTE is csatlakozott a nyitott szertárkapuk rendezvényhez, amelyet idén, kivételesen Tokodon a Kockahegyen tartanak meg 2019. május 25-én délután 16 órától, piknikkel és tábortűzzel egybekötve, ahol az este folyamán fellépők szórakoztatják a kilátogatókat és 20.30-kor kerül meggyújtásra a falu máglyája.

Kertész Márk az alábbi fotóval köszönte meg az önkéntes tűzoltóknak az élményeket: