Első fokon hat évet kapott a papok réme

Első fokon hat évet kapott a papok réme

Hírek, Kék hírek Comments Off 286

Nem jogerősen hat év egy hónapra ítélték azt a férfit, aki a táti plébánost megtámadta. A férfi korábban már életfogytiglant kapott, mert 1995-ben a törökbálinti plébános gyilkosságánál társtettes volt, viszont 2015-ben feltételesen szabadult.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye:

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elkövetést követő negyedik napon zsarolás bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki egy komárom-esztergom megyei, duna-menti településen többször megfenyegette a plébános sértettet, aki ennek hatására a nála lévő pénzt át is adta,  majd  a vádlott további pénzszerzés végett a sértettet megkötözéssel is fenyegette, a tőle menekülő sértettel dulakodott, a plébánia udvarán az épület falának nyomta, ezzel neki horzsolásos sérüléseket okozott az arcán és a kezén.

A vádlott 2019. május 18. napján 11 óra 30 perckor azzal csöngetett be a plébánián, hogy gyónni szeretne. A gyónást követően a sértettnek jelezte, hogy éhes, ezért sértett 3.000,-Ft. készpénzt adott neki. Az elkövető a távozását követően egy óra múlva visszament a plébánia épületéhez, becsengetett, azonban már nem várta meg, hogy a sértett beengedje, a csukott, de nem zárt kapun bement az udvarra. A vádlott az épület teraszán, a bejárati ajtóban szembetalálkozott a sértettel, akitől ennivalót kért. A sértett ekkor kenyeret és kolbászt csomagolt a vádlottnak, aki ekkor közölte a sértettel, hogy „nem akarja bántani”, de neki pénz kell. A vádlott a sértettet a karjánál fogva bevezette a dolgozószobába, többször megismételte, hogy „nem akarja bántani”, de neki pénz kell, illetve egy ízben a sértett megkötözését helyezte kilátásba.  A sértett félelmében a zsebében lévő 30.000,-Ft-ot a vádlottnak átadta, aki ezzel nem elégedett meg, a dolgozóasztal fiókjait nézte át. A szoba vádlott által történő átkutatása közben a sértett kifutott az épületből az udvarra, ahova a férfi utána sietett. Az elkövető a sértettet ruhájánál fogva megragadta azért, hogy őt az épületbe visszavigye, sértett azonban ellenállt.  A dulakodás közben a vádlott a sértettet a ház falához nyomta, ezzel a sértett arcán és kezén horzsolásos sérüléseket okozott. A sértett ellenállása sikeres volt, a vádlott fogásából kifordult, és az utcára futott. A sértett az elszenvedett sérülések miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott többszörös visszaeső, legutóbb emberölés bűntette miatt kiszabott szabadságvesztésből 2015. március 24. napján szabadult feltételes kedvezménnyel. Az ügyészség a tárgyaláson arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Az Esztergomi Járásbíróság a váddal egyező tényállást és minősítést állapított meg, a vádlottat  halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően nem vált jogerőssé, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott fellebbezést jelentett be enyhítés végett. Az ügyész indítványt tett a bűnügyi őrizetben lévő vádlott letartóztatásának elrendelésére, amelyet a bíróság a bűnismétlés veszélyére és a szökés veszélyére figyelemmel elrendelt.

A bíróság beszámolója itt érhető el>>

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top