Vádemelés a volt tűzifa kereskedővel szemben

Vádemelés a volt tűzifa kereskedővel szemben

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 232

Az Esztergomi Járási Ügyészség kilenc rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki különös visszaesőként azzal csapta be a sértetteket, hogy részükre tűzifát szállít, azonban ez nem állt szándékában.

A vádlott korábban tűzifa beszerzéssel és értékesítéssel foglalkozott, de 2018. évet megelőzően tevékenységével felhagyott és alkalmi munkából tartotta el a családját.

A vádlott 2018. év elején álnéven valótlan tartalmú hirdetést ad fel több internetes oldalon, megyei lapban, és más újságban. A vádlott a hirdetésekben tűzifát hirdetett eladásra oly módon, hogy a megrendelés ellenértékét vagy az ellenérték felét a vádlott nevén lévő két, különböző banknál vezetett bankszámlára előre utalással kérte.

A vádlott a tűzifát a megrendelőknek nem szállította ki, az nem is állt szándékában, nem rendelkezett sem tűzifával, és a kiszállításhoz gépjárművel sem.

A sértettek által utalt pénzt a vádlott vette fel a bankszámláiról. Az elkövető a kiszállítás felől érdeklődő sértetteket különböző ürüggyel hitegette, majd a hirdetésekben általa megadott telefonszámokon elérhetetlenné vált.

A vádlott a csalással egy lábatlani sértettnek 138.000,-Ft, egy székesfehérvári sértettnek 276.000,-Ft., egy törökbálinti sértettnek 115.000,-Ft., egy budaörsi sértettnek 115.000,-Ft., egy nemesgulácsi sértettnek 108.000,-Ft., egy kislődi sértettnek 90.000,-Ft., egy bakonyoszlopi sértettnek 75.000,-Ft., egy kőrösladányi sértettnek 110.000,-Ft., valamint egy szatmárcsekei sértettnek 172.000,- Ft. kárt okozott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat  börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top