Dorogi győzelmével feljutott az élvonalba a Kaposvár

Dorogi győzelmével feljutott az élvonalba a Kaposvár

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 431

Május 12-én, vasárnap került megrendezésre az utolsó előtti, 37. forduló a Labdarúgó NB II-ben. Dorog vendége a Kaposvár volt.

Miután a Kaposvár fölényes, 5–2-es diadalt aratott Dorogon, már biztosan a második helyen végez, és csatlakozik a bajnok Zalaegerszeg mellé, vagyis nyártól mindkét gárda az élvonalban folytatja. A Kaposvár másodosztály újoncaként vívta ki a feljutást, és 2014 után szerepelhet újra az NB I-ben. Ebben a fordulóban kiderült az is, hogy a Cegléd, a Mosonmagyaróvár és a Monor a következő szezonban a harmadosztályban folytatják a sportot.

Az NB III-ban még nem nem minden csoportban dőlt el, hogy kik jutnak fel az NB II-be, hiszen három mérkőzés még hátravan. A Nyugati csoportban az FC Ajka feljutott. A Keleti csoportban esélyes a Szolnoki MÁV FC, a Jászberényi FC és a pesterzsébeti ESMTK is. A Közép csoportban esélyes a Szeged 2011, a Szentlőrinc SE és a SZEOL SC.

Az NB I-ben biztos hogy kiesett a Szombathelyi Haladás, ők az NB II-ben folytathatják a játékot. Az utolsó mérkőzés pedig még eldönti, hogy a Kisvárda FC, a DVTK, vagy az MTK érkezik a másodosztályba.

Dorogi forduló eredménye:

DOROG–KAPOSVÁR 2–5 (1–3)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Horváth Zoltán)
DOROG:
Vajda G. – Erdélyi, Dlusztus, Nagy Zs., Fodor Á. – Faragó T., Nagyházi (Hegedűs M., 76.), T. Lénárth, Papp M. (Beke, 61.) – Vígh Á. (Barna, 81.), Paudits. Vezetőedző: Fenyvesi László
KAPOSVÁR:
Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Nagy J. – Szakály A., Godzsajev-Telmán (Zsiga, 61.) – Nagy R., Nagy K., Bíró (Tömösvári, 43.) – Ádám M. (Rajczi, 78.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:
Nagy R. (11-esből, 0–1) a 2., Paudits (11-esből, 1–1) a 19., Vachtler (1–2) a 21., Nagy K. (1–3) a 40., T. Lénárth (2–3) a 65., Ádám M. (2–4) a 75., Rajczi (2–5) a 91. percben

MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– A negyedik gólig nyílt volt az összecsapás, mindent megtettünk a siker érdekében.
Waltner Róbert:
– Nagy volt a tét, ami a játékunkra is hatással volt. Nem mondhatok egy rossz szót sem, öt gólt szereztünk idegenben, nagyon büszke vagyok a játékosokra!

A 37. forduló eredményei>>

A dorogiak részéről az utolsó mérkőzés 2019. május 19-én lesz Tiszakécskén. Ha a mérkőzést a dorogiak megnyerik akkor a 13. vagy 14. helyen végeznek a tabellán, ha viszont elbukják akkor a 15. vagy 16. helyen fejezik be a szezont.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top